REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Fostul șef al CFR le-a spus procurorilor tot ce știe despre Răzvan Cuc: „Mi-a zis să semnăm ca să nu-şi asume rezultatele muncii noastre celălalt Guvern“

Fostul șef al CFR le-a spus procurorilor tot ce știe despre Răzvan Cuc: „Mi-a zis să semnăm ca să nu-şi asume rezultatele muncii noastre celălalt Guvern“

Replica API 22 octombrie 2019 | 00:00 132

Constantin Axinia, foto news.ro

Constantin Axinia, fost director al CFR SA, a afirmat marţi că ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi spus că trebuie semnat contractul privind modernizarea căii ferate dintre Braşov şi Sighişoara pentru ca viitorul Guvern "să nu-şi asume rezultatele muncii noastre".

"Domnul ministru (Răzvan Cuc - n.r.) mi-a zis să semnăm contractul şi i-am zis că nu sunt îndeplinite condiţiile de semnare a contractului Railworks. Dumnealui a zis că, fiind după moţiunea de cenzură şi venind celălalt Guvern, să nu-şi asume rezultatele muncii noastre celălalt Guvern şi trebuie semnat", a spus Axinia, la ieşirea din sediul DNA.

El a precizat că i-a explicat ministrului de ce nu se poate semna contractul, informează agerpres.ro.

"Mi-a spus, cu câteva luni în urmă, să semnăm şi i-am spus că nu putem semna din cauză că trebuie îndeplinite nişte condiţii legale. Adică: trebuie să aşteptăm decizia Tribunalului. A venit decizia Tribunalului, m-a întrebat dacă putem semna. I-am spus că nu putem semna că nu a venit motivarea. În această perioadă de timp, Strabag-ul a depus contestaţie împotriva semnării contractului şi i-am spus: nu putem semna, pentru că s-a depus contestaţie. În acelaşi timp, şi Direcţia juridică din Calea Ferată Română, cărora le mulţumesc pentru profesionalismul lor, mi-au spus şi au scris că nu se recomandă semnarea acestui contract pentru că riscăm să avem aceleaşi efecte care s-au întâmplat cu FCC, în care, în momentul de faţă, Compania Naţională este obligată să dea FCC-ului pagube de un milion şi ceva de euro. M-am gândit: de ce trebuie să fac asta? Pentru că şi eu şi compania vom avea de suferit, suntem singurii care semnăm", a menţionat fostul director al CFR.

Axinia a menţionat, totodată, legat de nemulţumirea lui Cuc că nu ar fi făcut restructurări în cadrul companiei, că nu poţi să distrugi ceva care funcţionează bine.

"Domnul ministru a făcut o declaraţie, duminică, de genul că e nemulţumit că nu am făcut restructurări la Calea Ferată. Eu nu am primit niciodată acest mandat de restructurări la Calea Ferată, mai ales că actuala organizare este de pe timpul dumnealui, făcută de domnul Chiper (fost director al CFR - n.r.), şi ceva care funcţionează bine nu poţi să distrugi. Mai mult decât atât, am făcut angajări şi nu am dat afară oameni, pentru că cei de la Calea Ferată au nevoie de oameni care să muncească şi, în special, muncitori şi mai puţin ingineri şi inginerii pe care i-am angajat au fost de specialitate, adică de cale ferată şi de transporturi feroviare. Deci, niciun moment nu am primit o aşa dispoziţie", a declarat Constantin Axinia.

Cu privire prezenţa sa la DNA, el a spus că a fost întrebat de procurori despre modul cum a fost revocat din funcţie, rapiditatea revocării şi care au fost motivele care au stat la baza destituirii sale din funcţie.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate e chemat si seful de la aeroportul kogalniceanu sa spuna cam ce manevre cu banii a facut cu ministerul si cu angajarile curvelor
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369