REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul şef al Inspectoratului de Jandarmi Tulcea, PUS SĂ PLĂTEASCĂ pentru degradarea clădirii pavilion din patrimoniul instituţiei

Fostul şef al Inspectoratului de Jandarmi Tulcea, PUS SĂ PLĂTEASCĂ pentru degradarea clădirii pavilion din patrimoniul instituţiei

Replica API 13 noiembrie 2018 | 00:00 388

A stat cu mâinile în sân!

A stat cu mâinile în sân!

Fostul comandant al Jandarmeriei Tulcea și adjunctul lui, buni de plată! Ministerul Apărării Interne și Inspectoratul General de Jandarmi al Jandarmeriei Române i-a imputat lui Pavel Vizitiu, dar și adjunctului său, Iulian Acsenti, în urma unei constatări, prejudiciul produs în urma degradării clădirii pavilion administrativ din patrimoniul IJJ Tulcea.

Cei doi sunt acuzați că au luat la cunoștință degradarea clădirii, dar nu au dispus efectuarea cercetării administrative în vederea stabilirii celor vinovați de producerea pagubei. Clădirea în cauză s-a degradat, de la o zi la alta, în perioada 2006 -2013, din cauza lipsei investițiilor pentru că nu s-a mai putut efectuat paza locației.

În acest sens, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Juridică i-a sancționat prin decizii de imputere astfel: Vizitiu-suma de 20.628,38 lei, Iulian Acsenti-19.720 lei. Deciziile de imputare au fost contestate la comisia de soluționare a contestațiilor diun cadrul IJJ Tulcea, dar și la comisia de jurisdiscție a imputațiilor din cadrul MAI. Însă, acestea au fost respinse, fapt pentru care a fost deschisă o acțiune în instanță, prin intermdiul căreia se cere anularea și suspendarea deciziilor.

În patrimoniul deținut de Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea se află un ”pavilion administrativ” cu o suprafață construită de 239,79 mp, care din anul 2009 a rămas nefolosit din cauza modului de organizarea a activității specifice unității și a lipsei investițiilor.

Clădirea s-a degradat în perioada 2006 -2013, pentru că nu s-a mai putut efectuat paza locației, desființându-se serviciul militar obligatoriu și pentru că nu se mai desfășurau niciun fel de activități. În anul 2014, comandatul Jandarmeriei Tulcea, Pavel Vizitiu, și oamenii săi au constatat, prin acte scrise, existența avariilor și pagubelor aduse clădirii pavilion administrativ prin rapoartele de constatare.

După doi ani, mai marii de la București au venit în control și au constatat starea pavilionului, paguba fiind-le imputată lui Vizitiu și lui Acsenti, adjunct din anul 2005. Paguba imputată s-ar fi produs deoarece, deși inspectorul șef a luat cunoștința de degradarea clădirii ca urmare a influenței factorilor de mediu și a sustragerii de materiale, acesta nu a dispus efectuarea cercetării administrative în vederea stabilirii celor vinovați de producerea pagubei, reținându-se în actul de cercetare administrativă din august 2017 că aceștia se fac vinovați de încălcarea atribuțiilor de serviciu privind atragerea răspunderii materiale.

În concluzie, celor doi le-a fost atrasă răspunderea materială indirectă pentru neefectuarea cercetării administrative și neemiterea deciziilor de imputație în sarcina autorilor direcți, vinovați de producerea pagubei inițiale, directă, constând în degradarea construcției. Curtea de Apel a judecat acțiunea de cei doi.

În instanță, reclamanții spun că nu se fac vinovați de neluarea măsurilor de pază și securitate deoarece s-au aflat în imposibilitatea obiectivă de a dispune efectuarea serviciului de permanență la locațiile în discuție și că sarcina supravegherii locațiilor a fost dată subunității de intervenție care avea obligația să supravegheze starea acestor construcții de două ori în timpul zilei și de două ori în timpul nopții și să consemneze despre aceasta în rapoartele de misiune la ieșirea din serviciu.

Punerea în executare a deciziilor, au mai spus cei doi, le-ar fi produs o pagubă iminentă, împovărătoare și greu de reparat ulterior, neavând alte posibilități de întreținere decât pensia militară. Joi, 8 noiembrie, Curtea de Apel Constanța a admis cererea de judecată și a anulat deciziile de impunere. Decizia nu este definitvă. Vizitiu a condus Inspectoratul de Jandarmi Tulcea până în 2015 când a preluat conducerea Inspectoratului de Jandarmi Călărăși.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt articol de cacao cu un titlu mailitios ales intentionat prin care se urmareste prin orice mijloace doar atragerea de cititori. Oare cand mass-media se va opri din dezinformarea pe care o face din foame de bani?!? Ar trebui sa platiti pentru asemenea articole iesite pe banda din vanatoarea asta stupida.
0
0
chiar esti ageamiu sau rau intentionat ...vezi solutia Curtii de apel si apoi scrie
0
0
Titlul se contrazice cu hotararea Curtii de Apel Constanta, scriitorule! Curtea a anulat deciziile de imputare, iar in titlu spui ca ..."pus sa plateasca". Ori e metoda moderna de a atrage vizualizari?
3
0
Has Pardaf
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367