REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul şef al IPJ, Dumitru Catană, citat în dosarul lui Mircea Băsescu

Fostul şef al IPJ, Dumitru Catană, citat în dosarul lui Mircea Băsescu

Replica API 19 iunie 2015 | 00:32 152

Instanţa a primit răspuns că nu mai lucrează acolo

Instanţa a primit răspuns că nu mai lucrează acolo

Dumitru Catană

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au avut miercuri termen în dosarul în care aceştia sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Avocatul lui Marian Căpăţână a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, iar în cazul în care această solicitare va fi respinsă, a mai solicitat să i se permită clientului său să părăsească domiciliul două zile pe săptămână pentru a-şi face aprovizionarea, dar şi să poată merge de două ori pe lună la slujbe religioase.

La termenul de miercuri ar fi trebuit să fie audiaţi fostul şef al Poliţiei Judeţene Constanţa, Dumitru Catană şi fostul şofer al lui Marian Căpăţână, Ion Preda, însă aceştia nu s-au prezentat. Dumitru Catană a fost citat la sediul Poliţiei Constanţa, instanţa primind răspuns că nu mai lucrează acolo, iar citaţia lui Ion Preda ar fi fost preluată de cineva din familia sa. Instanța a rămas în pronunțare cu privire la cererile inculpaților, Tribunalul pronunțându-se, în acest sens, joi.

Astfel, judecătorii au decis, în cazul celor doi inculpați, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Decizia nu este definitivă. Reamintim că scandalul în care Mircea Băsescu este personajul principal a izbucnit la sfârşitul lunii mai a anului 2014, procurorii anticorupţie din Constanţa organizând un flagrant în biroul lui Băsescu, ca urmare a unei plângeri pe care fratele preşedintelui a depus-o împotriva rudelor interlopului Bercea Mondial (pe numele real Sandu Anghel).

Dosarul a fost preluat de DNA Bucureşti, Băsescu fiind arestat. Totodată, menţionăm că arestat în acelaşi dosar a fost şi Marian Căpăţînă, care ar fi intermediat banii.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367