REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fostul şef al Poliţiei din Lipniţa făcea manevre cu banii IPJ-ului! Acuzat de înşelăciune şi delapidare

Fostul şef al Poliţiei din Lipniţa făcea manevre cu banii IPJ-ului! Acuzat de înşelăciune şi delapidare

Replica API 9 martie 2016 | 23:59 1105

Pensionat pe caz de boală

Pensionat pe caz de boală

Fostul şef al Poliţiei Lipniţa, Marian Stan, nu se poate bucura de pensie în linişte şi asta pentru că faptele sale din trecut au ajuns acum să-l bântuie. Mai exact, potrivit informaţiilor noastre, acesta a întocmit documente false pentru a se alege cu bani de la IPJ, care ar fi trebuit să-i asigure chiria. Ulterior, în vara anului 2015, a ieşit la pensie pe caz de boală dar anul acesta s-a ales şi cu prima condamnare. Precizăm că prejudiciul este de 39.382 lei.

Stan Marian a fost şef de Post la Poliţia din Lipniţa până în vara anului 2015, atunci când a ieşit la pensie pe caz de boală. „El se plângea de probleme de sănătate, ştiu că mergea mereu la spital. Dar nu ştiu să vă spun de ce boală suferea. În plus, el nu locuieşte aici, în Lipniţa, ştiu că are casă în Ostrov. Deci, nu prea ştiu detalii”, a spus o persoană care a lucrat în Primăria din localitate. Şi este foarte important de ştiut că Marian Stan nu a locuit şi nici nu locuieşte în Lipniţa. De ce?

Pentru că tocmai acest lucru l-a adus pe fostul om al legii în faţa anchetatorilor şi apoi în faţa magistraţilor. Potrivit informaţiilor noastre, se pare că Stan a încasat lunar bani de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, care ar fi trebuit să-i asigure chiria, întrucât are domiciliul într-o altă localitate. Numai că, din câte se pare, acesta ar fi întocmit nişte documente false pentru a se alege cu banii, iar la terminarea programului de lucru se ducea frumuşel acasă, în Ostrov. În urma unor verificări se pare că au ieşit la iveală toate aceste fapte, fostul poliţist fiind trimis în judecată, în septembrie 2015, pentru înşelăciune.

Condamnat la 9 luni de închisoare

Pe 7 martie anul curent, el a fost condamnat, de prima instanţă, la 9 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată şi la 1 an si 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. Pedepsele au fost contopite, urmând ca inculpatul să execute 2 ani şi 2 luni. Pedeapsa a fost suspendată sub supraveghere. „Aplică inculpatului Stan Marian, cetăţean român, studii universitare, căsătorit, pensionar pe caz de boală, fără antecedente penale, pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 9 luni închisoare, la care se adaugă 1/3 din pedepsele neexecutabile, respectiv din 6 luni şi 9 luni închisoare (neexecutabile în total 15 luni), pedeapsa de 5 luni închisoare, în final inculpatul execută pedeapsa de 2 ani si 2 luni închisoare”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

În plus, magistraţii i-au interzis, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Totodată, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Constanţa şi Consiliului Local Constanţa pe o perioadă de 40 de zile lucrătoare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta aceasta muncă.

IPJ are de încasat aproape 40.000 de lei!

Precizăm şi faptul că Marian Stan este obligat să plătească părţii civile Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, suma de de 39.382 lei, reprezentând daune materiale - prejudiciu nerecuperat, cuantumul chiriilor încasate. Consiliul Local Lipniţa nu s-a constituit parte civilă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, completată în martie 2014, Marian Stan are un teren agricol în Lipniţa, dobândit în 2008, fiind vorba de 4 hectare, ca titular aparând Nicoleta Camelia Stan. De asemenea, acesta are un autoturism marca Rover, fabricat în 2001 şi o rulotă fabricată în 1991. Ca şi salariu anual, el încasa de la IPJ 32.000 de lei, pe când soţia, angajată la Liceul Băneasa, primea suma de 14.400 lei. În plus, femeia figurează cu încasări anuale de 18.000 de lei şi de la o societate comercială.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai alecule erai mana lui dreapta la goruni sugi mertecu acum alex 25 era o javra o lichea
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102