REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
21.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Fostul șef de la Radionav dă cu mopul în piețele din Constanța!

Fostul șef de la Radionav dă cu mopul în piețele din Constanța!

Andreea VLAICU 20 iunie 2024 | 00:00 4087

Ce mai face fostul șef al defunctei Radionav?! Dă cu mopul în piețele din Constanța. Administrația Fondului Imobiliar i-a atribuit recent contractul pentru serviciile de curățenie, igienă și întreținere curentă a clădirilor, a platourilor piețelor și a aleilor pietonale din parcul de distracții, aflate în administrarea instituției. Contractul este valabil un an, iar firma lui Ciprian Pericleanu, CIP Avantaj din Tulcea, va încasa aproape 700.000 de lei.

Fostul sef de la Radionav da cu mopul in pietele din Constanta! Ciprian Pericleanu

Administrația Fondului Imobiliar a atribuit în cursul zilei de 12 iunie a.c. contractul ce presupune prestarea de servicii de curățenie, igienă și întreținere curentă a clădirilor, a platourilor piețelor și a aleilor pietonale din parcul de distracții, aflate în administrarea instituției. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 14 martie 2024.

Câștigătoare a fost desemnată societatea CIP Avantaj SRL din Tulcea, care va încasa pentru servicii 693.205,68 de lei, fără TVA. Firma este deținută de Ciprian Pericleanu, fostul șef al Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale „Radionav” SA.

Contrabasist de profesie, Pericleanu a fost declarat incompatibil de către ANI

Contrabasist de profesie, Pericleanu a fost consilier local PNL în Tulcea, a şi candidat la primărie, iar în 2012 a fost declarat incompatibil de către ANI după ce s-a constatat că făcea afaceri cu oraşul care îl plătea şi ca ales local. În 2013, liberalul tulcean era numit preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA Constanţa.

Fostul sef de la Radionav da cu mopul in pietele din Constanta!

Bunurile companiei de stat Radionav, scoase la licitație

Ministerul Transporturilor a desfiinţat Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA, din pricina faptului că Radionav nu mai avea venituri proprii, funcţionând exclusiv din alocaţii bugetare. La sfârşitul anului 2018, avea 55 de angajaţi şi 9 persoane în structura de conducere. În 2019, angajații au fost băgați în șomaj, fără să li se plătească salariile restante de luni de zile, așa că au urmat calea instanței. Au câștigat, însă banii tot nu i-au primit… pe toți.  Așa că, au continuat bătălia, formulând recurs. Au pierdut, însă, așa că foștii angajați vor continua să viseze la banii pe care ar trebui să-i primească. Între timp, lichidatorul vinde compania bucată cu bucată, la licitație.

Între timp, bunurile companiei sunt scoase la licitație de lichidator. Pe 19 octombrie 2020 s-a dispus, de către instanță, deschiderea procedurii simplificate a insolventei și a fost numit lichidator judiciar pe A&A Consultants SPRL. Acesta a scos la licitație câteva mașini aparținând fostului Radionav, marca Dacia Logan și Dacia Duster. Lichidatorul a mai organizat licitații publice pentru vânzarea imobilelor proprietatea Radionav situate pe raza județului Constanța, compuse din teren în suprafața de 16216 mp si construcțiile aflate pe acesta. Prețul de pornire a fost de 504.000 euro + TVA.

Fostul sef de la Radionav da cu mopul in pietele din Constanta! compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA

De ce a fost lichidată Radionav

Reamintim că, în şedinţa Guvernului din 12 august 2023, a fost discutat Memorandumul privind „Dizolvarea Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale „RADIONAV” – S.A. Constanţa. Potrivit documentului semnat de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, „o parte dintre atribuțiile RADIONAV stabilite prin actul său constitutiv sunt realizate de către Autoritatea Navală Română, autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor, care gestionează interfaţa electronică unică de raportare.”. În anul 2016, se arată în memerandum, Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la RADIONAV în legătură cu respectarea dispozițiilor legale și a normelor interne cu privire la organizarea și funcționarea companiei, precum și cu privire la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, finalizat cu întocmirea Raportului nr. 1560/2016. Astfel, în raport este consemnat faptul că: „deși are statut de companie națională, organizată ca societate comercială pe acțiuni, C.N. RADIONAV S.A. funcționează ca o instituție publică, fiind finanțată preponderent (în proporție de peste 85 %) din subvenții acordate de la bugetul de stat.

Fostul sef de la Radionav da cu mopul in pietele din Constanta! CIP Avantaj SRL

Despre firma lui Pericleanu

CIP Avantaj SRL este o firmă din Tulcea, înființată în 2006, care are ca obiect de activitate „Activități generale (nespecializate) de curățenie interioară a clădirilor”. În anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 8 milioane de lei, profit de 600 de mii de lei și datorii de aproape 2 milioane de lei, cu 131 de angajați.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510