REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul soț al Cezarei Popescu câștigă 10.000 de lei pe lună de la stat!

Fostul soț al Cezarei Popescu câștigă 10.000 de lei pe lună de la stat!

Mirela PASCAL 29 aprilie 2023 | 00:00 7072

Continuă drama Cezarei Popescu, cunoscută constănțenilor după ce a fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, actualmente fiind angajată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. În 2019 s-a iscat un scandal monstru, după ce soțul ei de atunci, Nicolae Popescu, i-a luat copilul și nu mai știa nimic despre el. Scandalul a ajuns, la acea vreme, și pe masa polițiștilor care au deschis o anchetă, dar și în instanță. La mai bine de trei ani de la scandal, apele continuă să fie tulburi. Cezara Popescu a fost amenințată și șantajată de Nicolae Popescu, infracțiuni care i-au adus celui din urmă un dosar penal de corupție. Procurorii îl acuză că au șantajat-o pe fosta soție să-i lase lui casa dobândită în timpul căsătoriei, dar ar fi amenințat-o în repetate rânduri. Popescu este auditor la Curtea de Conturi Constanța și câștigă 10.000 de lei pe lună. Precizăm că magistrații au decis ca imobilul cu pricina să rămână în proprietatea Cezarei Popescu.

Fostul sot al Cezarei Popescu castiga 10.000 de lei pe luna de la stat!Nicolae Popescu, după un conflict cu fosta soție

Potrivit rechizitoriului, în luna octombrie 2022, în contextul derulării unui proces de partaj, inculpatul Popescu Nicolae, în calitatea de auditor al Curții de Conturi Constanța, ar fi exercitat constrângeri asupra fostei soții, de asemenea funcționar public, pentru a o determina pe aceasta să îi lase în proprietate un imobil (în valoare de 249.620 euro) dobândit în timpul căsătoriei și să preia părțile sociale ale unei societăți comerciale controlată și administrată, în fapt, de către inculpat prin intermediul unei persoane interpuse și care acumulase datorii importante față de bugetul de stat (772.132 lei). În același context, inculpatul i-ar fi  mai transmis fostei soții că va renunța și la demersurile care vizau tragerea la răspundere penală a acesteia într-o cauză penală aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru un presupus furt comis între soți și respectiv, pentru presupuse infracțiuni comise de aceasta împotriva fiului lor minor.

 

Fostul sot al Cezarei Popescu castiga 10.000 de lei pe luna de la stat!în declarația de avere a auditorului apare casa pe care o are în proprietate cu fosta soție

Concret, constrângerile la care ar fi apelat inculpatul Popescu Nicolae ar fi constat în exercitarea de amenințări ce ar fi vizat crearea unei situații defavorabile la locul de muncă pentru fosta soție și care ar fi avut ca urmare concedierea acesteia. De asemenea, inculpatul i-ar  mai fi transmis că nu va mai sesiza organele judiciare cu privire la săvârșirea de către aceasta a altor presupuse fapte penale.

Instanța a dispus ca imobilul să rămână la Cezara Popescu

Casa despre care se face referire au dobândit-o în anul 2013 și are o suprafață de 200 mp. În 2021, în dosarul de partaj, instanța i-a atribuit Cezarei Popescu imobilul cu pricina, și au obligat-o să-i plătească fostului soț suma de 108. 690,5 lei cu titlu de sultă, în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

 

Fostul sot al Cezarei Popescu castiga 10.000 de lei pe luna de la stat!Popescu câștigă 120.000 pe an de la Curtea de Conturi

Cezara Popescu i-a cerut fostului si jumătate din contravaloarea despăgubirilor primite în urma atentatului terorist de la Paris

În același dosar, Cezara Popescu solicitase ca fostul soț să fie obligat la plata sumei de 2100 euro, reprezentând contravaloare chirie, precum şi la plata sumei de 5000 euro, reprezentând jumătate din despăgubirea obţinut în urma atentatului terorist din Franţa, din 2015, atunci când au avut loc o serie de atacuri armate, atentate cu bombă și o luare de ostatici. Atentatele au fost revendicate de Statul Islamic. Această solicitare a fost respinsă de instanța de judecată, în dosarul de partaj. Ambii foști soți au formulat apel, însă nu i-a ajutat prea mult. Pe 9 februarie a.c, Tribunalul a admis excepţia inadmisibilităţii motivelor de apel invocate de Popescu Cezara, cu privire la rambursarea sumelor plătite cu rebranşarea la Enel, Raja, Engie si cu privire la rambursarea sumelor plătite pentru reparaţiile casei din anul 2019. Tribunalul a mai admis excepţia inadmisibilităţii motivului de apel invocat de Popescu Nicolae, cu privire la greşita stabilire a sultei.

Fostul sot al Cezarei Popescu castiga 10.000 de lei pe luna de la stat!

Așa cum am relatat și mai sus, Nicolae Popescu este auditor la Curtea de Conturi, unde câștigă un salariu de 120.000 lei pe an, echivalentul a 10.000 lei pe lună. Nu suficient, se pare, să nu fie nevoie să-și lase mama copilului fără acoperiș deasupra capului.

I-a furat copilul, în 2019, Popescu a fost dat în consemn

Cezara și Nicolae Popescu au fost căsătoriți în perioada 2012 – 2017, având un fiu, pe Dan Dumitru, în vârstă de 10 ani. În 2017 au divorțat, iar instanța de judecată a stabilit custodia comună a copilului de șase ani, cu domiciliul stabil la mamă. Violențele nu au încetat, însă, reclama femeia. De aceea, în 2017, aceasta a solicitat instanței de judecată un prim ordin de protecție, acuzând că bărbatul a avut o atitudine violentă față de ea, dar și față de fiica ei în vârstă de 14 ani la acea dată. Cezara Popescu a depus și plângere împotriva fostului soț. Deși ulterior femeia și-a retras plângerea, actele de violență au continuat, a relatat aceasta instanței. Pe 11 aprilie 2019, în jurul orei 18,40, copilul a fost luat cu forța de lângă ea de fostul soț, Nicolae Popescu, iar de atunci amândoi sunt de negăsit. „Eram după antrenamentul la tenis, ne îndreptam spre casă. Eram și cu fata mea cea mare, când a venit fostul soț și a luat copilul. Am încercat să îl opresc, l-am prins de mână, el mă lovea cu picioarele. L-a băgat cu forța în mașină, pe scaunul din față și a demarat în trombă. De atunci, are telefonul închis, și-a închis și contul de Facebook și nu mai știu nimic despre fiul meu”, povestea, în 2019,  mama îndurerată. Polițiștii au desfășurat cercetări, în vederea depistării copilului și al tatălui acestuia. „În data de 12 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 au fost sesizați de către o femeie, de 43 de ani, cu privire la faptul că, în data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla cu copilul pe un teren de sport, fostul său soț ar fi luat copilul, în vârstă de 6 ani, si ar fi plecat cu acesta. Tot cu ocazia audierilor, femeia le-a adus la cunoștință polițiștilor despre faptul că, la data de 9 aprilie a fost emis un ordin de protecție de către Judecătoria Constanța, pe o perioada de 6 luni, pe numele bărbatului in cauza, constând în interdicția de a se apropia de ea sau de minorii aflați în întreținerea acesteia. Începând cu data de 12 aprilie, polițiștii constănțeni au desfășurat zilnic activități de căutare a bărbatului. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei și în urmărire în toate județele din țară. Polițiștii constănțeni au luat legătura cu apărătorul ales al bărbatului, care a precizat faptul că bărbatul nu a luat la cunoștință despre emiterea ordinului de protecție. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în urma divorțului dintre cele două persoane, s-a decis ca autoritatea părintească asupra minorului sa fie exercitată de ambii părinți. Polițiștii Secției 1 au deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție”, transmitea IPJ, la acea dată.

Anchetat, în trecut, pentru clonarea de carduri

Nicolae Popescu a mai fost în conflict cu legea penală. Concret, în anul 2009, acesta a fost arestat preventiv în Grecia, timp de opt luni, fiind acuzat de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și clonare de carduri. Menționăm că și la data respectivă, și în prezent, bărbatul este angajat al Curții de Conturi.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Anca ca spui lucrurilor pe nume, cezara asta ne-a disperat, are un caracter josnic, ar fi bine sa scrie și alții sa vadă lumea cum e, are doua caracteruri duplicitate asta, e praf ca om
18
1
Cel care clona carduri se numește tot Popescu Nicolae, dar este doar o coincidență de nume.... respectivul este mai tânăr decât fostul auditor Popescu Nicolae. Ghinion.
5
22
cezarina se credea sefa creselor, cerea spaga pentru intrarea pe liste, cerea spaga de la orice lucrare se efectua acolo, a terorizat tot personalul, dar unii destepti au plecat singuri, lucrari care erau de mintuiala, se mindrea ca a fost amanta sefului mare, si credea ca intoarce barbatii pe degete, trei copii cu barbati diferiti, dar se pare ca i sa infundat, asta nu merita sa ai mila de ea si cu atat mai putin sa lucreze pe undeva, ii va teroriza pe toti cu aerele ei de fosta amanta si ea crede ca are relatii peste tot si ii are la mana cu ceva
27
3
Puppy vet era mega afacerea lor, acolo s au imbogatit prin contractele pe sume exorbitante cu primaria lui mazare si fagabou.
16
2
Popescu asta de ce nu vorbește de aia 4 ani din Grecia cu executare și a plătit familia cauțiunea , bine ca numai lucrează la curtea de conturi , la puppy vet întrebați-l cata frauda a făcut cu TVA , sa va spună câte firme avea deschise și pierdea TVA din firma in firma !!! Da da la puppy vet !!!
7
3
Acum , ca sunt cunoscuti ,candideaza la primarie ?...
2
2
Bravo lui. E prea putin la cat ar putea sa castige
3
2
O zdreanta de femeie fosta amanta lu mazare Are 3 copii cu 3 barbati diferiti misto ce sa zic exemplu de urmat
14
4
Fisa aia mare ema e la fel ca ea adik o curwa Se lauda baietii din gasca ei ca au poze cu ea dezbracata asteptam poate dupa scandalu asta apar pe net pozele :D
8
5
Doua zdrente
8
6
Viața are grijă pentru Păgubiți. Iacă-tă că fiul derbedeului care a furat banii oamenilor în perioada 2000-2005 are probleme. A fost păcălit la rândul lui de o escroacă. Niciodată să nu zici NU în viață.
12
5
Alte articole ex.cum merg instituțiile statului, cum se arunca cu banii publici aiurea ca suntem în faliment de ce nu scrieți, ați găsit un subiect care nu interesează pe nimeni după cum se vede . Nu aveți curajul sa scrieți de instituțiile publice ca sunt capusate de incompetenți coruti, faceți articole, investigați, asta este presa, nu cancan
7
2
Si ce ne foote pe noi grija de tristi astia? Nu aveti subiectr copy-paste?
11
1
I-a dat Popescu de cap femeii-vânător de bărbați. Madam Cezariana o felie de cozonac nu i-a dus lui Mazăre la Rahova la câți bani a mâncat de pe urma lui. Mai era una Laciu care o sugea numai pe sub masă pe yacht-ul lui Mazăre în portul tomis.
21
1
Ambii sunt golani. Se victimizează precum leprele. Zdrențe de oameni. E plină Constanța de astfel de pocnitori de femei și de penali în funcții de conducere ca el. Popor de mahalagii.
21
3
Abe cum să dai în judecată un creștin pentru musulmani
9
1
Bravo natiune, infractorul care clona carduri este angajat la curtwa de conturi. Lupul paznoc la oi. Asta oare pt ca erau finii lui Mazare?
20
3
Eram moartă de foame și o ardeam cu cinghinelele în adolescență. Numai pedigree de câini mâncam că altceva n-aveam.
17
2
De ce n-o fi dat în judecată Statul Islamic și l-a dat pe Nicu în judecată? Oare Nicu era în legătură cu Statul Islamic? Ca nu înțelegem de ce l-a dat în judecată pentru atentate? Și ce legătură are atentatul din 2015 cu divorțul? r0mânu' ăsta mare escroc, mereu vrea bani moka!
10
0
Bine ca a scapat de nebuna asta. O javra care se pare ca va da ceva bani sa scrieti de bine.
16
1
Patronii puppy vet firma de hingheri care a stors bani multi de la primaria lui.mazare.
22
1
Mama indurerata!? :))) De fapt, una din fostele amante ale lui Mazare, o nebuna ce si-a terorizat toti barbatii, ăsta săracu cred că e al 5-lea ei soț.
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108