REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Fotbal: Două treimi dintre jucătorii profesionişti nu ştiu ce vor face după finalul carierei

Fotbal: Două treimi dintre jucătorii profesionişti nu ştiu ce vor face după finalul carierei

Replica API 23 septembrie 2021 | 00:00 502

Doi fotbalişti profesionişti din trei nu ştiu ce vor face după ce vor înceta să mai joace, conform unui studiu al FIFPro, sindicatul internaţional al jucătorilor, un "semnal de alarmă" pentru industria fotbalului, scrie L'Equipe, citată de Agerpres.

Cercetătorii Universităţii din Bruxelles au intervievat, în numele FIFPro, un grup de 282 de fotbalişti din 33 de ţări în legătură cu următoarea lor carieră. Iar rezultatul a fost că, pentru o mare majoritate dintre ei, este o mare necunoscută, în condiţiile în care 67% dintre fotbaliştii profesionişti nu sunt siguri în legătură cu ceea ce vor face după ce vor agăţa ghetele în cui.

Conform anchetei, aproximativ 70% dintre fotbaliştii care au beneficiat un ajutor pentru a-şi planifica o nouă carieră, au fost susţinuţi în acest demers de asociaţiile lor de jucători. Celelalte organizaţii care au oferit acest tip de sprijin au fost cluburile (21%), instituţiile de învăţământ (19%) şi federaţiile (7%).

Însă, 54% din totalul jucătorilor nu au primit niciun fel de ajutor în planificarea următoarei lor cariere, un mare punct negru în opinia FIFPro.

"Aceste date sunt un semnal de alarmă pentru industria fotbalului şi arată că trebuie să facem mai mult pentru a-i ajuta pe tineri să se pregătească pentru perioada în care nu vor mai juca", a declarat Jonas Baer-Hoffmann, secretarul general al FIFPro.

În unele ţări există convenţii colective între sindicatele jucătorilor, ligi şi federaţii, în temeiul cărora un procent din venitul sportiv este alocat sindicatelor, în scopul dezvoltării şi sprijinirii jucătorilor. "Mai multe dintre asociaţiile noastre de jucători fac deja o treabă fantastică în acest domeniu, dar dezvoltarea personală necesită o mulţime de resurse şi este necesar ca toate părţile interesate să lucreze împreună şi să contribuie la aceasta", a conchis oficialul FIFPro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369