REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fotbal - EURO 2020: Militantul Greenpeace intenţiona doar "să survoleze" stadionul din Munchen

Fotbal - EURO 2020: Militantul Greenpeace intenţiona doar "să survoleze" stadionul din Munchen

Replica API 18 iunie 2021 | 01:37 757

Militantul ecologist care a fost la un pas să se prăbuşească în tribune la bordul unui dispozitiv zburător de tip ULM, marţi seara, la meciul dintre selecţionatele de fotbal ale Franţei şi Germaniei (1-0) de la EURO 2020, a intenţionat doar să "survoleze" stadionul, a afirmat Greenpeace, citată de AFP, citată de Agerpres.

Pilotul dispozitivului respectiv "intenţiona să survoleze stadionul şi dea drumul unui balon din latex pe care era inscripţionat mesajul "Kick out Oil" ("scoateţi petrolul" în limba engleză), conform unui purtător de cuvânt.

"Dar dificultăţi tehnice l-au forţat să aterizeze pe stadion", se mai arată în comunicatul asociaţiei.

Pilotul aparatului ULM, un bărbat de 38 de ani din Baden-Wurtemberg, din sud-vestul Germaniei, a scăpat nevătămat din aterizarea forţată, înainte de a fi arestat.

Pilotul survola terenul Fussball Arena, înainte de a fi dezechilibrat de un cablu care a agăţat camera aeriană de filmat "Spider Cam".

El a restabilit cu greu aparatul, dar în cele din urmă a lovit o tribună, fără a provoca însă pagube. Bărbatul a aterizat pe teren, dar în timpul manevrei de aterizare a rănit două persoane. Cei doi răniţi au fost preluaţi imediat de serviciile medicale de la stadion şi transportaţi la spital, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei din Munchen, Werner Kraus.

Pentru UEFA, "acest act a fost incalificabil" şi ar fi putut avea consecinţe foarte grave pentru un număr mare de persoane.

Şi selecţionerul francez Didier Deschamps a precizat la conferinţa de presă că şi-a făcut un cucui la cap după ce s-a lovit de banca tehnică în timp ce încerca să se pună la adăpost în momentul apariţiei dispozitivului zburător.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a condamnat şi ea incidentul după meci: "Această persoană s-a pus în pericol şi i-a rănit pe alţii. Din punctul nostru de vedere, este inacceptabil. Consecinţele puteau fi mult mai grave", a declarat purtătorul de cuvânt al DFB, Jens Grittner.

Franţa a câştigat duelul ultimelor două campioane mondiale printr-un autogol, marcat de Mats Hummels (20).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce idioti sunt aia care cred ca e mai buna bateria,astia au poza cu copila actrita abuzata de vedete numita Greta pe noptiera.Spalati tare pe creier,mai cititi...cum e cu bateria si cata poluare fac aceste fabrici.Elon Musca e o frauda,un mincinos,o frauda nimic din ce a zis sau facut sau studiat nu este adevarat!Inca puneti botu'?Fraude,Elon,Enstein mai ciudat este ca pe aceiasi reteta au fost construiti in fata noastra
1
0
Fara petrol suntem morti bai imbecilule!
4
2
Deschamps sarea pe geam, daca era la bloc, sa se puna la adapost. Pilotul sa spuna el lui Mutu ca vroia sa survoleze.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102