REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Fotbal: FCSB, învinsă de Şahtior Karaganda la loviturile de departajare şi eliminată din Europa Conference League

Fotbal: FCSB, învinsă de Şahtior Karaganda la loviturile de departajare şi eliminată din Europa Conference League

Replica API 30 iulie 2021 | 00:00 709

FCSB a fost eliminată din Europa Conference League, după ce a fost învinsă de Şahtior Karaganda cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare, joi, în manşa secundă a turului al doilea preliminar, pe Stadionul ''Vazghen Sargsian'' din Erevan, într-un meci în care echipa kazahă s-a impus şi după prelungiri, cu 2-1 (1-0, 2-1), scrie Agerpres.

FCSB a câştigat cu 1-0 meciul din prima manşă, pe Arena Naţională, însă din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

În timpul regulamentar, pentru kazahi au marcat Mihail Gabîşev (11) şi Aidos Tatîbaev (90+1), respectiv Florinel Coman (76). La loviturile de departajare, singurul care a ratat a fost Olimpiu Moruţan.

Deşi era favorită fără dubii în faţa modestei echipe din Kazahstan, FCSB a fost surprinsă în min. 11, când Bukorac a şutat din afara careului, Vlad a gafat şi a respins în faţă, iar Gabîşev a fost mai rapid decât fundaşii bucureştenilor şi a trimis în plasă.

Vicecampioana României a fost surprinsă de această turnură a unui meci pe care îl avea în mână. Roş-albaştrii au controlat jocul, însă Şahtior s-a apărat organizat şi supranumeric, lăsând puţine şanse jucătorilor pregătiţi de Dinu Todoran.

Radunovic a avut două şuturi bune de la distanţă (13), primul respins de portar, iar al doilea un pic alături (23). Al. Creţu (21) a şutat din întoarcere, însă a fost imprecis. O mare ocazie a avut Tănase (27), dezechilibrat la 6 metri, reluând în bară.

FCSB a continuat să domine jocul şi în repriza secundă, dar Tănase a trimis cu capul peste poartă (47), Oct. Popescu (50) a şutat pe lângă poartă, iar Oaidă (67) a reluat şi el peste poartă din mijlocul careului.

Kazahii au avut şi ei câteva oportunităţi, dar Vlad a respins şuturile lui Omirtaev (69) la colţul scurt şi Şikovka (73) de la 18 metri.

FCSB a reuşit egalarea în min. 76, după o frumoasă combinaţie pe traseul Tănase - Oaidă - Coman, ultimul marcând de la 11 metri, după un dribling.

Şahtior a căutat golul care să ducă meciul în prelungiri, iar FCSB a părut mulţumită de un rezultat de egalitate şi a încercat să îl apere. Omirtaev (84) a reluat pe lângă ţintă din 6 metri, la centrarea lui Atanaskoski, apoi Tatîbaev a trimis în bară din apropiere (90+1) şi tot el a marcat după o minge lungă a portarului Şaţki, deviată greşit de Vucur (90+1).

FCSB a mai avut o şansă de a tranşa calificarea, dar şutul lui Cordea (90+5) de la 17 metri, prins de Şaţki.

În prelungiri, fiecare formaţie a mai avut o ocazie, dar Omirtaev (97) nu a ajuns la şutul-centrare al lui Kibirai în faţa porţii, iar Dumitru (113) a şutat pe lângă poartă din careu.

La loviturile de departajare, Vlad a fost aproape să apere în două rânduri, dar nu a reuşit, Edin Rustemovic, Stefan Bukorac, Ivan Graf, David Atanaskoski şi Aidos Tatîbaev transformând fiecare. De la FCSB au înscris Florinel Coman, Alexandru Creţu şi Stipe Vucur, iar Moruţan a executat modest şi Igor Şaţki a apărat.

Partida Şahtior Karaganda - FCSB se dispută la Erevan, deoarece Kazahstanul a fost introdus pe lista roşie, ca urmare a creşterii numărului de infectări cu COVID-19 din această ţară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu papagalii care ii lauzi ?
2
0
Pe unde trec cipanii se alege praful.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369