REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fotbal: Gianni Infantino oferă exemplul anual al Super Bowl-ului pentru o Cupă Mondială bienală

Fotbal: Gianni Infantino oferă exemplul anual al Super Bowl-ului pentru o Cupă Mondială bienală

Replica API 16 octombrie 2021 | 00:57 1015

O Cupă Mondială de fotbal din doi în doi ani nu va dilua magia competiţiei deoarece frecvenţa ei nu va influenţa calitatea şi prestigiul ei, a opinat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a dat exemplul Super Bowl-ului, finala NFL (liga profesionistă de fotbal american), organizată în fiecare an, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Gianni Infantino

Federaţia internaţională de fotbal derulează un studiu de fezabilitate privind aspectele practice ale organizării unei Cupe Mondiale bienale, proiect care a întâmpinat critici acerbe din partea unor confederaţii continentale, cluburi, jucători şi grupuri de suporteri.

''O Cupă Mondială cu 48 de echipe (începând cu 2026) a fost deja decisă. Fie că va avea loc la fiecare doi ani sau la patru ani, asta este în curs de consultare. Cred că tărie în creşterea evenimentelor prestigioase, fie că este vorba de Cupa Mondială sau de orice altceva. Tocmai că este vorba de un turneu magic, atunci poate ar trebui să aibă loc mai des. Prestigiul unui eveniment depinde de calitatea acestuia, nu de frecvenţa lui. Avem Super Bowl în fiecare an, turneul de la Wimbledon şi Liga Campionilor în fiecare an, iar toată lumea este încântată şi aşteaptă aceste evenimente'', a declarat Infantino în vizita sa din Israel.

Şeful FIFA a adăugat că se doreşte şi o extindere a Cupei Mondiale a Cluburilor, care se ţine anual: ''Am dori să creştem valoarea campionatelor naţionale şi a ligilor autohtone. Trebuie să găsim formatul potrivit, care să nu fie prea perturbator pentru calendar şi toate celelalte evenimente''.

Infantino a fost întrebat dacă Israelul poate găzdui vreodată Cupa Mondială alături de o altă ţară din Orientul Mijlociu: ''De ce să nu putem visa la o Cupă Mondială în Israel şi vecinii săi? Cu Acordurile Abraham, de ce să nu organizăm aici în Israel, cu vecinii din Orientul Mijlociu şi cu palestinienii''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti fatalaii sa joace la campionatul mondial! Urmeaza dupa femei ,non binarii, partzii,labarii sa aiba campionatele lor.S-au inmultit ciudatzii fratziorilor.Sa le damla cap
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614