REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fotbal: Ivorianul Didier Drogba, numit amabasador al OMS

Fotbal: Ivorianul Didier Drogba, numit amabasador al OMS

Replica API 19 octombrie 2021 | 00:00 652

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) l-a numit luni pe fostul fotbalist ivorian Didier Drogba, una dintre cele mai mari vedete ale fotbalului african, noul ambasador al bunăvoinţei pentru sport şi sănătate din partea OMS, scrie EFE, citată de Agerpres.

Didier Drogba

Drogba şi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, au participat la Geneva la ceremonia prin care fostul fotbalist a devenit ambasador al organizaţiei mondiale.

"Este o onoare să pot sluji şi promova de o asemenea manieră sportul şi sănătatea", a spus ivorianul, care a fost deja ambasador pentru Africa pentru Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) între 2007 şi aprilie 2021.

Drogba a arătat că Fundaţia pe care a înfiinţat-o şi care îi poartă numele desfăşoară acţiuni umanitare, dar a precizat că este nevoie de mai mult decât atât.

''Multe persoane nu au acces la serviciile de sănătate, iar numărul bolnavilor cronici, cei care suferă de diabet, cancer, boli cardio-vasculare, este în creştere într-o lume care se confruntă acum cu tot felul de schimbări climatice dar şi cu pandemia de coronavirus. În noul meu rol de ambasador, sunt hotărât să colaborez cu OMS, cu FIFA, cu societatea civilă, cu organizaţiile tinerilor, cu sectorul privat, pentru a face să se înţeleagă rolul benefic al sportului pentru societate'', a spus Drogba, adăugând că promovarea sportului în întreaga lume este un deziderat de-al său.

Studiile OMS au indicat faptul că patru din cinci adolescenţi şi unul din cinci adulţi nu practică suficient exerciţiu fizic, în ciuda beneficiului pe care mişcarea îl are în combaterea instalării unor boli grave.

Drogba, în vârstă de 43 ani, a făcut primii paşi în carieră la Le Mans şi Guingamp, înainte de a ajunge la Olympique Marseille, de unde s-a transferat apoi la Chelsea Londra. El a marcat în total 164 de goluri în 381 de meciuri disputate în toate competiţiile alături de gruparea de pe Stamford Bridge, alături de care a cucerit patru titluri de campion în Premier League, 4 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii engleze, o Supercupă a Angliei şi, mai ales, trofeul Ligii Campionilor, în 2012.

El a mai jucat în Turcia, la Galatasaray Istanbul, încheindu-şi cariera în Statele Unite.

În prezent, prin intermediul fundaţiei sale, Didier Drogba construieşte şcoli şi oferă asistenţă copiilor defavorizaţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367