REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fotbal: Jucătorii echipei portugheze Belenenses, infectaţi cu Omicron

Fotbal: Jucătorii echipei portugheze Belenenses, infectaţi cu Omicron

Replica API 30 noiembrie 2021 | 00:09 578

Autorităţile sanitare din Portugalia au detectat 13 cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului, Omicron, în rândul jucătorilor şi membrilor staff-ului echipei Belenenses Lisabona, după cel unul dintre fotbalişti s-a întors recent din Africa de Sud, informează Reuters, citată de Agerpres.

Noua variantă a fost depistată după meciul dintre Belensenes şi Benfica Lisabona, programat sâmbătă în campionatul portughez. Belenenses a început acest joc cu doar nouă jucători pe teren, restul lotului său aflându-se în izolare. După pauză, doar şapte jucători au mai revenit pe gazon, iar meciul a fost întrerupt la doar două minute de la reluare, când scorul era de 7-0 pentru Benfica.

"Suntem cu toţii izolaţi, cu excepţia echipei de tineret care nu a jucat sâmbătă. În total, 44 de persoane sunt în izolare la domiciliile lor", a declarat luni un purtător de cuvânt al clubului.

"Doi sau trei jucători şi doi sau trei membri ai staff-ului au simptome, dar nimic prea grav, restul sunt asimptomatici. Toată lumea aşteaptă repetarea testelor, de îndată de autorităţile sanitare vor permite acest lucru" ,a adăugat el.

Preşedinţii cluburilor Benfica şi Belenenses au declarat, în cursul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o sâmbătă, că nu au avut de ales decât să joace meciul, în caz contrar riscând sancţiuni pentru "absenţă nejustificată". Cei doi au spus că vina pentru disputarea meciului aparţine ligii şi autorităţilor sanitare, care nu au permis ca jocul să fie amânat.

Fundaşul Cafu Phete a fost testat pozitiv la Covid-19 la revenirea sa în Portugalia, săptămâna trecută, după ce a participat la o acţiune a selecţionatei Africii de Sud.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614