REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fotbal - Juergen Klopp: 'Este posibil, nu probabil' ca Liverpool să câştige campionatul Angliei

Fotbal - Juergen Klopp: 'Este posibil, nu probabil' ca Liverpool să câştige campionatul Angliei

Replica API 21 mai 2022 | 23:47 652

Antrenorul lui FC Liverpool, Juergen Klopp, a declarat că "este posibil, nu probabil" ca echipa să o învingă pe rivala Manchester City în lupta pentru titlul de campioană a Angliei la fotbal, a cărui câştigătoare va fi decisă duminică, în ultima etapă a sezonului, informează Reuters.

Juergen Klopp

Liverpool s-a impus în deplasare, marţi seară, în faţa formaţiei Southampton (2-1), apropiindu-se la un singur punct de liderul Manchester City, înaintea rundei finale din Premier League, citează Agerpres.

Pentru a putea deveni campioană, Liverpool are nevoie de un pas greşit al lui Manchester City în partida de pe teren propriu cu Aston Villa, duminică, în timp ce elevii săi trebuie să câştige meciul cu Wolverhampton de pe Anfield.

Aston Villa, antrenată de fostul căpitan al lui Liverpool, Steven Gerrard, va juca joi cu Burnley, formaţie care luptă pentru evitarea retrogradării, înainte a se deplasa pe Etihad Stadium pentru confruntarea cu trupa lui Pep Guardiola.

"Este posibil, nu probabil, dar posibil. Este suficient", a spus Klopp, care a câştigat titlul în Premier League în 2020, dar a putut vedea totodată cum Manchester City a triumfat de patru ori în campionatul Angliei, în ultimii cinci ani.

"Desigur, este puţin probabil, pentru că City evoluează acasă cu Aston Villa, care va juca un alt meci joi. Va fi greu împotriva celor de la Burnley, deoarece ei luptă pentru supravieţuire. Dar acesta este fotbalul. Cred că momentul în care City a devenit campioană (în 2019) a fost din cauza a unsprezece milimetri", a adăugat el, referindu-se la degajarea lui John Stones, fundaşul lui Manchester City, de pe linia porţii, în meciul cu Liverpool din acel sezon.

Klopp a precizat că se aşteaptă la o atmosferă incendiară pe Anfield, în ultima etapă. "Dacă cineva vrea să fim campioni, atunci trebuie să câştigăm mai întâi noi, iar apoi Aston Villa trebuie să obţină un punct la City. Toţi ştim. Nu am renunţat niciodată. O să încercăm, este meciul nostru de acasă, ultimul joc de acasă al sezonului. Atmosfera va fi remarcabilă şi vom încerca să o folosim. Trebuie să ne facem treaba", a mai spus antrenorul lui Liverpool.

În meciul de la Southampton, Klopp a făcut o serie de schimbări în echipa cu care a învins-o pe Chelsea, la loviturile de departajare, duminică, în finala Cupei Angliei. El i-a comparat pe jucătorii la care a apelat marţi seară cu nişte maşini Ferrari ţinute în garaj, care au dat randamentul scontat la momentul potrivit.

"După ce am făcut nouă modificări în echipă, dacă nu ieşea cum trebuie, responsabilitatea ar fi fost a mea. Dar acum, că totul a decurs bine, este responsabilitatea băieţilor. Consider că s-au descurcat excepţional de bine. Sunt foarte fericit pentru performanţa lor, încât a fost puţin emoţionant. E ca şi ca şi cum ai avea Ferrari-uri în garaj", a afirmat Juergen Klopp la finalul meciului de marţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367