REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fotbal: Maradona, sancţionat cu amendă pentru acte violente în Mexic

Fotbal: Maradona, sancţionat cu amendă pentru acte violente în Mexic

Replica API 13 decembrie 2018 | 00:00 79

Maradona

Legendarul Diego Armando Maradona, antrenorul echipei mexicane de fotbal Dorados de Sinaloa, a fost sancţionat miercuri cu o amendă pentru actele violente comise cu ocazia partidei pierdute în faţa formaţiei Real San Luis, în finala Turneului Apertura din divizia secundă, informează agenţia spaniolă EFE.

"Se sancţionează Diego Armando Maradona, director tehnic al clubului Dorados de Sinaloa, cu o amendă pentru încălcarea articolelor 10, 11 şi 28 din Codul de Etică al Federaţiei Mexicane de Fotbal", a transmis prin intermediul unui comunicat Comisia de disciplină a forului mexican.

Federaţia nu a comunicat însă valoarea amenzii, a doua pe care Maradona o primeşte în Mexic, după ce luna trecută a făcut declaraţii dure la adresa arbitrului unui meci din faza regulată tot cu San Luis.

Maradona i-a insultat pe suporterii echipei Atletico San Luis, care l-au provocat după înfrângerea suferită de acesta în finala Turneului Apertura din divizia secundă.

La finalul meciului, suporterii echipei adverse i-au adresat insulte ("Săracul drogat!") şi au intonat un cântec provocator la adresa sa, în momentul în care fostul căpitan al echipei Argentinei se pregătea să părăsească stadionul.

Conform imaginilor video difuzate pe reţelele de socializare, fostul star al fotbalului argentinian şi-a ieşit din fire şi a răspuns cu o ploaie de insulte şi a încercat să rupă cordonul de securitate pentru a se încăiera.

"Veniţi să mi-o spuneţi în faţă, javrelor!", le-a strigat Maradona suporterilor, lovind cu piciorul în gol înainte de a fi evacuat de agenţii de pază.

Dorados Sinaloa a pierdut titlul de campioană a Turneului Apertura în divizia secundă, fiind întrecută cu 4-2 de Atletico San Luis, în manşa a doua a finalei.

Echipa lui Maradona se impusese cu 1-0 în tur pe propriul teren şi a condus la scor de două ori în returul de la San Luis Potosi (centrul Mexicului).

Fostul căpitan al naţionalei Argentinei (58 ani) a urmărit returul acestei finale din tribune, fiind suspendat după ce fusese eliminat ca urmare a ''insultelor proferate la adresa unor jucători şi a corpului tehnic de la echipa adversă".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367