REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fotbal: Premier League anunţă măsuri pentru împiedicarea altor „Super Ligi“

Fotbal: Premier League anunţă măsuri pentru împiedicarea altor „Super Ligi“

Replica API 5 mai 2021 | 00:00 1036

Prima ligă engleză a anunţat, luni, că va lua măsuri pentru a împiedica alte proiecte de competiţii disidente, precum Super Liga plănuită de 12 cluburi europene, să se realizeze, informează AFP, citată de Agerpres.

Acest anunţ intervine la o zi după invadarea stadionului Old Trafford de către suporterii clubului Manchester United, nemulţumiţi de proprietarii clubului şi de participarea acestora la proiectul Super Ligii europene, înaintea meciului de campionat cu Liverpool, care în final a fost amânat.

Douăsprezece cluburi europene, şase dintre ele engleze, printre care şi Manchester United, au prezentat, în urmă cu două săptămâni, un concept de competiţie europeană cu 20 de echipe, dintre care 15 locuri ar fi fost rezervate anual fondatoarelor.

După protestul suporterilor, al instanţelor conducătoare ale fotbalului, dar şi al mediului politic, cluburile engleze au fost primele care au făcut pasul înapoi, la mai puţin de 48 de ore de la prezentarea proiectului.

"Evenimentele din ultimele două săptămâni au dăunat spiritului fotbalului englez", a scris organizatorul campionatului într-un comunicat dat publicităţii, solicitând ca "toate protestele să rămâne pacifiste".

Premier League a anunţat că lucrează cu federaţia şi cu guvernul englez la un proiect de modificare a cadrului regulamentar şi legal "pentru a securiza principiile fundamentale ale competiţiei profesioniste: o ierarhie deschisă, un progres bazat pe merit sportiv şi principii de probitate sportivă înalte".

"Aceste măsuri sunt gândite pentru a punea capăt ameninţării competiţiilor disidente pe viitor", a mai precizat Premier League.

Noile măsuri prevăd o nouă cartă pe care proprietarii de club vor trebui să o semneze şi în care se angajează să respecte principiile fundamentale ale Premier League, "sub riscul unor sancţiuni semnificative".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367