REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fotbal - Presă: O Super Ligă super „ridicolă“, care s-a prăbuşit ca un „castel de cărţi“

Fotbal - Presă: O Super Ligă super „ridicolă“, care s-a prăbuşit ca un „castel de cărţi“

Replica API 23 aprilie 2021 | 23:18 1097

Presa sportivă europeană a continuat să critice proiectul născut mort al Super Ligii de fotbal disidente, denumindu-l "Super ridicol", "Superfugă'', care s-a prăbuşit marţi "ca un castel de cărţi" după renunţarea a jumătate din cele 12 cluburi fondatoare, informează AFP, citată de Agerpres.

"Super ridicol", a titrat cotidianul madrilen Marca referitor la Super Ligă, ale cărei baze au fost puse în Spania. "Superfugă. Cluburile engleze pleacă, proiectul se dislocă", adaugă ediţia online a publicaţiei Tuttosport în Italia.

"Sigiliu british", a ironizat cotidianul L'Equipe, după o zi în care cele şase cluburi engleze fondatoare ale acestei competiţii private, concurenta Ligii Campionilor, au dezertat, făcând să se prăbuşească "ca un castel de cărţi".

"Rebelii au măsurat prost amploarea furtunii pe care au declanşat-o", analizează jurnalul care arată că "rezistenţa cea mai puternică a venit din Anglia".

"Dacă prin manierele expansioniste ale Premier League, Anglia, leagănul jocului, este cea care a făcut posibil proiectul Super Ligii, tot ea este cea care nu a părăsit ataşamentul său faţă de ideea că un club este mai întâi o comunitate născută din clasa muncitoare la finele secolului XIX şi a participat la căderea proiectului complotiştilor, trădătorilor", titrează presa engleză.

"Victorie pentru fani. Cele şase cluburi s-au retras din Super Liga europeană, lăsând turneul praf", notează cotidianul britanic Daily Mirror în ediţia electronică.

Douăsprezece mari cluburi au oficializat luni lansarea Super Ligii, o competiţie privată care va face concurenţă actualei Ligi a Campionilor, o declaraţie de război căreia UEFA a promis că îi va da replica, excluzând echipele disidente şi pe jucătorii acestora.

"Douăsprezece dintre cele mai mari cluburi europene anunţă că au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'The Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în calitate de cluburi fondatoare", se poate citi într-un comunicat difuzat pe site-urile unora dintre aceste grupări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218