REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fotbal: UEFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România - Suedia

Fotbal: UEFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România - Suedia

Replica API 6 decembrie 2019 | 00:00 132

UEFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România - Suedia (0-2), disputat pe 15 noiembrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2020, a anunţat vineri forul fotbalistic european.

Deschiderea acestei proceduri disciplinare vine după ce UEFA a efectuat investigaţii în cazul de presupus abuz rasist comis de suporterii naţionalei României asupra atacantului suedez Alexander Isak, în timpul acestui meci.

Federaţia Română de Fotbal este vizată de o procedură disciplinară pentru "comportament rasist", a indicat UEFA.

Alexander Isak l-a informat pe arbitrul meciului de pe Arena Naţională, italianul Daniele Orsato, că a fost ţinta unui abuz rasist, iar jocul a fost întrerupt pentru scurt timp, iar la staţia de amplificare a stadionului s-a dat citire unui avertisment.

România riscă sancţiuni severe, având în vedere că a fost deja sancţionată cu un meci de suspendare pe o perioadă de probaţiune de un an, pentru incidente anterioare. În cadrul sancţiunii amintite, meciul cu Norvegia din preliminariile EURO 2020, care trebuia să se joace cu porţile închise, s-a disputat cu 30.000 de copii în tribune, lucru permis de UEFA în aceste condiţii.

Următoarea sancţiune dictată de UEFA împotriva României ar putea afecta play-off-ul Ligii Naţiunilor din luna martie, ce reprezintă ultima şansă a tricolorilor de calificare la EURO 2020.

În min. 81 al întâlnirii România - Suedia, arbitrul italian Daniele Orsato a oprit meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Isak, iar de la instalaţia de amplificare s-a transmis un avertisment către suporterii români prin care au fost atenţionaţi că există riscul întreruperii definitive a partidei în cazul în care asemenea incidente se repetă.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614