REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fotbal: UEFA a suspendat procedura împotriva cluburilor care nu au renunţat la proiectul Super Ligii

Fotbal: UEFA a suspendat procedura împotriva cluburilor care nu au renunţat la proiectul Super Ligii

Replica API 12 iunie 2021 | 23:21 618

Comisia de apel a UEFA a decis miercuri să suspende "până la noi ordine" procedura deschisă împotriva lui Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, cele trei cluburi care nu au renunţat la efemerul proiect al unei Super Ligi europene private, transmite AFP, citată de Agerpres.

UEFA a anunţat pe 25 mai că a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, care nu au renunţat la proiectul Super Ligii, sancţiunile putând ajunge până la excluderea acestor cluburi din cupele europene.

Comisia de Control şi Etică ar fi trebuit să stabilească "potenţialele încălcări ale cadrului legal al UEFA" comise de cele trei grupări rebele, în timp ce celelalte nouă cluburi care au promovat Super Liga au scăpat de aceste proceduri în schimbul unor sancţiuni financiare uşoare.

Statutul UEFA interzice orice "regrupare sau alianţă" între cluburi fără acordul său, iar printre sancţiunile prevăzute pentru cluburile care încalcă această regulă, cele mai grele sunt "excluderea din competiţiile actuale sau viitoare", precum şi "interzicerea tuturor activităţilor legate de fotbal" pentru conducătorii acestora.

Pe 19 aprilie, fotbalul european a fost zguduit de anunţul privind apariţia unei noi competiţii, 'The Super League"', guvernată de cluburile fondatoare: AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

La scurt timp, însă, în urma reacţiilor negative venite din toate părţile, cele şase cluburi engleze participante la acest proiect şi-au anunţat retragerea, urmate de alte trei echipe, două din Italia, Inter Milano şi AC Milan, şi cealaltă din Spania, Atletico Madrid.

Cele nouă cluburi au acceptat, la începutul lunii mai, să plătească împreună 15 milioane de euro şi să renunţe la 5% din veniturile lor din competiţiile europene pentru un sezon.

Departe de a fi dezarmate, Real, Barca şi Juventus au replicat la rândul lor pe teren juridic. La cererea lor, Tribunalul comercial din Madrid a sesizat la jumătatea lunii mai justiţia europeană pentru a afla dacă UEFA abuzează de "poziţia sa dominantă", încercând să blocheze acest turneu concurent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102