REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fotbalul european ar putea să DISPARĂ: Cluburile se confruntă cu o 'ameninţare existenţială'

Fotbalul european ar putea să DISPARĂ: Cluburile se confruntă cu o 'ameninţare existenţială'

Replica API 27 martie 2020 | 00:00 1909

Cluburile europene de fotbal se confruntă cu o "ameninţare existenţială" după ce competiţiile au fost întrerupte din cauza pandemiei, a estimat ECA, organizaţie ce reuneşte peste 200 de grupări de pe continent.

Într-o scrisoare adresată cluburilor membre şi consultată de Reuters, ECA a confirmat că în actuala situaţie au loc discuţii despre relaxarea regulilor fair-play-ului financiar.

"Suntem cu toţii oficiali ai fotbalului, responsabili de bunăstarea şi sustenabilitatea cluburilor pe care la conducem, ce se confruntă cu o adevărată ameninţare existenţială", a afirmat în această scrisoare preşedintele ECA, Andrea Agnelli, care este şi preşedintele campioanei Italiei, Juventus.

"Fotbalul s-a oprit acum, la fel ca fluxul veniturilor noastre de care depindem ca să plătim jucătorii, angajaţii şi pentru alte costuri operaţionale", a adăugat Agnelli, aflat în autoizolare la Torino după ce trei jucători ai lui Juventus au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

"Nimeni nu este imun şi este esenţial să ne sincronizăm", a subliniat italianul.

El a menţionat că ECA pune la punct strategii realiste "pentru reluarea fotbalului în competiţiile interne şi europene" şi a ajuta financiar cluburile în această perioadă.

Agnelli a spus că UEFA ia în calcul schimbarea calendarului competiţional, a regulilor privind acordarea licenţei cluburilor, dar şi a regulilor fair play-ului financiar.

Regulile fair play-ului financiar au fost introduse anul 2011 cu obiectivul de a stopa cluburile să acumuleze pierderi prin cumpărarea de jucători. Cluburile nu pot cheltui mai mulţi bani decât obţin din veniturile proprii.

Într-unul dintre cele mai mediatizate cazuri, clubul englez Manchester City a fost exclus două sezoane din cupele europene pentru încălcarea regulilor FFP. Manchester City susţine că nu a comis nicio ilegalitate şi a făcut apel, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand ma gandesc la cate meciuri de fotbal am platit bilet, cumoara tricouri, fulare, plateste bilet pentru deplasari, bani dati pentru galerie sa cumparam role si bannere iar meciurile erau trucate. Toti stiau numai noi, prostii care plateam pentru un teatru ieftin, nu stiam nimic. Ati distrus fotbalul si acum v-a ajuns cutitul la os. Nu mai merge. Ramaneti si voi fara fotbal cum am ramas si noi.
0
0
dar banii pe care i-au facut pana in prezent, unde sunt?
0
0
daca ramane fotbalul din curtea scolii si bucuria copiilor de a face miscare prin acest sport, ... nicio paguba! Poate banii se vor duce unde tebuie in educatie, medicina ... nu in tatuaje.
3
0
Nici o paguba.Poate asa se mai reaseaaza valorile ca toti analfabetii gelati,frezati si tatuati se spargeau in figuri.
3
0
Motoarele cluburilor europene evaziunea fiscala si legaturile cu Mafia. Sa dispara!
8
0
La cate manevre faceti ptr casele de pariuri tot va plangeti ca nu aveti bani!??
5
0
imi place fotbalul,dar la ce salarii si afaceri se facea cu sportul asta,incepea sa imi fie jena si sila.poate dupa pandemia asta o sa revina fotbalul frumos si curat jucat din placere nu numai pt. bani, asa cum o facea GASCANUL DOBRIN si altii pe vremea lui.
9
0
Sa ma fut pe el de fotbal ca nu mai e sport, e afacere.Sper sa dispara din peisaj si retardul infractor de Jiji Bheeecacali.
9
1
right now...ne pisham pe el de fotbal...
15
1
o sa dispara poate fotbalul COMERCIAL si o sa reapara fotbalul spectacol facut din placere!!!
16
0
Mare paguba! Ma pis pe fotbalul vostru!
14
1
Sa dispara toate, nu nicio pierdere. Oricum nu produc nimic. La revedere.
14
0
Asta este o veste buna!!!
20
0
Aha ... e bine sa dispareti ca si asa nu produceti nimic luati de neveste parasute care se dau mari pe banii poporului La munca cu voi
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218