REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fotbalul francez "se va mobiliza pentru a putea ajuta financiar la reconstrucţia" catedralei Notre-Dame

Fotbalul francez "se va mobiliza pentru a putea ajuta financiar la reconstrucţia" catedralei Notre-Dame

Replica API 17 aprilie 2019 | 00:00 224

Preşedinta Ligii de fotbal profesionist (LFP), Nathalie Boy de la Tour, a promis marţi că fotbalul francez "se va mobiliza pentru a putea ajuta financiar la reconstrucţia" catedralei Notre-Dame din Paris, devastată de un incendiu uriaş izbucnit luni seara, informează AFP.

"Lumea fotbalului (francez) se va mobiliza pentru a putea ajuta financiar la reconstrucţia acestei catedrale" care "face parte din patrimoniul nostru", a asigurat doamna Boy de la Tour cu ocazia prezentării unui parteneriat cu un ONG care se ocupă de protecţia mediului, WWF France. Ea nu a precizat valoarea ajutorului.

"Este un ajutor pe care îl vom coordona cu ansamblul actorilor fotbalului francez", a explicat ea.

Devastată luni de un incendiu, aparent accidental, Notre-Dame de Paris a fost desfigurată, dar nu s-a prăbuşit în totalitate.

Incendiul catedralei, resimţit ca o tragedie internaţională, a fost stins luni în zori, pompierii, care au luptat douăsprezece ore cu focul, reuşind să salveze structura edificiului.

"Vom fi solidari în această dramă care ne afectează pe toţi. Ne-a afectat mult", a adăugat Boy de la Tour.

După cum s-a anunţat marţi, Familia de industriaşi francezi Pinault, care prezidează grupul de lux Kering, a deblocat 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, prin intermediul companiei sale de investiţii Artemis, a declarat preşedintele acesteia, Francois-Henri Pinault. El este fiul lui Francois Pinault, care deţine a treia avere din Franţa şi este patronul clubului de fotbal Rennes.

Tot marţi, grupul de lux LVMH şi familia Arnault au anunţat o donaţie de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstrucţiei catedralei.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102