REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FOTO. Cum va arăta PODUL BUTELII modernizat: cu borduri de marmură, panouri antifonice și patru benzi!

FOTO. Cum va arăta PODUL BUTELII modernizat: cu borduri de marmură, panouri antifonice și patru benzi!

Replica API 24 iunie 2018 | 12:19 1232

Autoritățile publice locale din Constanța dau asigurări că reparațiile și modernizarea Pasajului Cumpenei (sau Podul Butelii, așa cum este cunoscut mai degrabă de constănțeni) vor fi finalizate în decembrie 2018. Mai mult, din imaginile făcute publice de municipalitate reiese că locuitorii Constanței vor avea o „minunăție” de pod, cu patru benzi în loc de două, cu secțiune pentru pietoni, cu panouri antifonice și iluminat stradal cu LED-uri.

Sursă foto: Primăria Constanța, Facebook

Constănțenii au destule motive de nemulțumire vizavi de ceea ce se întâmplă în orașul lor. Iar una dintre acestea este și modul cum se desfășoară reparațiile Podului Butelii. De ani buni, pasajul este tot în reparații; se tot dau termene de finalizare, care ulterior sunt prelungite, ba dintr-un motiv, ba din altul. Ultimul termen pe care autoritățile locale îl dau ca sigur pentru încheierea lucrărilor de reparații și modernizare este decembrie 2018, după cum reiese și din adresa transmisă de Primăria Constanța către cotidianul „Replica”. Municipalitatea oferă și o explicație pentru întârziere: „Pe parcursul execuției lucrărilor, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, care au condus la revizuirea atât a expertizei tehnice întocmite inițial, cât și a proiectului tehnic, recomandându-se o serie de lucrări suplimentare care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, dar sunt strict necesare pentru îndeplinirea contractului. În prezent se lucrează la suprastructura pasajului, în vederea finalizării lucrărilor aferente predării tronsonului părții carosabile spre circulație – partea dreaptă sens de circulație I.C. Brătianu – Aurel Vlaicu. Concomitent se execută lucrări de cămăsuire a pilelor la infrastructura pasajului. Lucrările de execuție construcții și montaj vor continua cu respectarea proiectului tehnic de execuție, autorizația de construire, a graficului fizic și valoric reactualizat la data de 24.04.2018 și vor fi finalizate în luna decembrie 2018”, se arată în adresa transmisă către „Replica de Constanța”, la începutul lunii iunie a.c..

Ce „dotări” va avea, la sfârșitul lucrărilor, Podul Butelii modernizat

Din imaginile făcute publice de reprezentanții Primăriei Constanța, pe pagina de Facebook de promovare a instituției, reiese că locuitorii urbei vor avea o „minunăție” de pasaj. Altfel spus, durează lucrările de ani buni deja, spre disperarea oamenilor care au început să compare ceea ce se întâmplă la Pasajul Cumpenei cu situația Podului Agigea care este într-o „veșnică” reparație, dar la final, constănțenii se vor putea mândri cu rezultatul.

În primul rând, la sfârșit, Podul Butelii va avea patru benzi în loc de două, având în vedere că au fost scoase liniile de tramvai și refăcut carosabilul în întregime. În plus, va exista secțiune pietonală, delimitată de cea pentru autoturisme prin...borduri de marmură. Au fost alese astfel de borduri pentru că, spun autoritățile, sunt mai vizibile în timpul nopții, în condiții de luminozitate scăzută.

Dar și în ceea ce privește luminozitatea promisiunile sunt că va fi suficientă pentru o vizibilitate optimă, ca o măsură de prevenire a accidentelor rutiere. Astfel, pe partea exteriară a podului, ca element de estetică, va fi montată o instalație LED, tip baghetă, încastrată în profilul metalic, dar și în parapetele de delimitare a sensurilor de mers. În total, vor fi trei surse de iluminat pe fiecare sens de mers.

Mai mult, vor fi instalate panouri antifonice, înalte de 2,5 metri, pentru ca zgomotul produs de autoturisme în trafic să nu mai afecteze localnicii din zona podului.

Toate sunt frumoase, pe hârtie. Rămâne de văzut, însă, în ce măsură vor fi și finalizate, până la sfârșitul anului în curs, după cum susțin reprezentanții municipalității.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Podul de la Butelii. Oficial, de la Primăria Constanţa: când vor fi gata lucrările

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum va arata podul VIRTUAL pe calculator tot arata bine in realitate ti-e scarba sa iesi din casa in orasu asta mizerabil.
5
0
cateva panouri antihotie pe la primarie se pot pune ??
7
0
pai nu s-a lucrat pret de un an, nu era nici picior de muncitor pe santier. chiar nu trece nimeni de la primarie pe acel pod?
8
0
Panouri antifonice? Trece cumva vreo autostrada si se circula cu 130 km pe acolo? Bani aruncati. Poate panouri antivant dar nici alea nu se justifica tinand cont ca este in oras si viteza este de 50 la ora.
8
0
Oare prostu de Fagadau citeste comentariile?Nu vede ca toate lumea rade de el si termenul de finalizare care are 2 3 ani Pai lucrarea asta nu trebuia sa dureze mai mult de 3 luni, si in niciun caz trebuia sa ne prinda vara cu podu in reparatii, dar asa e cand primaru de gutan si prost gospodar
12
3
Bai ce-am mai ras cand am citit gogonata asta!!! Se coiesc astia la un amarat de pod de 300m de mai bine de un an!!!! In orice tara civilizata o lucrare de genul acesta se termina in doua luni maxim!
17
3
treaba cu bordura de marmura vizibila noaptea este tare. propun sa puna pavele chinezesti sa fie un monument arheologic.
14
2
Aici totul e Va fi Va arata etc... vreau sa vad Asa arata Asa s a facut..
14
0
Ce vrajala de doi bani.Podul trebuia sa fie gata pe ambele sensuri pina in primavara.Dar cum vad eu ca ,,merge",treaba cred ca va fi gata la urmatoarele alegeri,cind vom alege alt primar.
16
2
Sa-l termine cat mai tarliu,ca mi-am intrebat cardiologul cat mai am iar samanul a glasuit ca la inaugurarea podului dau de 2-3 ori din picioare si intind copita!
9
0
cu desene a inceput si cu desene incheie. am aflat data la care va fi dat in folosinta: Pashtile Cailor.
19
2
A fost odara ca niciodata ca de nar fi nu s.ar mai povesti o prea frumoasa fata...........si era una la parinti si mandrain toate cele........
11
1
cel mai slab primar din istoria orasului se lauda cu desene.
26
3
Constructor de rahat!
17
1
De acord, dar cu jegurile din asa zisa opozitie ai vrea sa cunosti viitorul. Aminteste-ti ca au pupat in kur psd-ul de nu mai aveau aer. Nu ai cu cine, psd, pnl, pmp, udmr etc niste arivisti semidocti cu toti. Multimea vida.
10
5
Daca la urmatoarele alegeri mai iese psd sau vreun -independent- sustinut se psd, constantenii isi merita soarta. Daca maine ar fi alegeri, as vota rapid pana si udmr, numai psd sa pice...
14
6
muie dlui primar Fatalau !
24
4
Moarte Fagadau!
10
3
pai avea si pana acum 4 benzi,care-i ghicitoarea,ceva parale suplimentare la fondul de cheltuieli a primariei si venituri in pus la gebul lui fecalau
12
0
Pai nu se caca toata Constanta la cat cacat mananca PSD-istii. Nu este clar ca vor termina la pastele cailor? In cat timp au terminat podul IPMC? dar podul de la Agigea?
21
0
Pana sa inceapa lucrarile, de ce nu se repara. Acum ca se lucreaza, de ce panourile sunt la Brick, sa vina DNA, de ce e marmura, psd e de vina... Bai frustratilor, fie ramaneti acolo unde ati plecat si va credeti smecheri desi sunteti slugi, fie plecati sa deveniti slugi.
5
27
cand ?! in 2500 cand va exista masini zburatoare?
19
1
Panourile sunt depozitate in incinta brick din spatele parcarii marvimex, asta oare ce inseamna ?
16
1
cioc-cioc!
19
1
...au inceput cu acadele si gogosi...campanie electorala mama ei...DRAQU SA II MAI ALEAGA pe mincinosul sef si vice-analfabetii de langa el ...nu ati facut nimic pentru oras ...totul DOAR pentru voi..!!!
27
1
Aceleasi aberatii si planuri frumos desenate am mai vazut si pentru B-dul.Tomis si pentru str. Stefan cel Mare si pentru Spitalul zonal etc. La desene si picturi nu va intrece nimeni , numai minciuni si hotie , drumurile sunt praf , gunoaie peste tot , podul va avea trotuare din marmura pe care ne vom plimba si vom admira frumosul peisaj plin de mizerie de pe traseul caii ferate . Cate milioane de euro va costa marmura aia si cat la suta se va duce in conturile partidului si alui fagabou?
31
2
ba astia de la replica , ce inseamna ma caractere nepermise la voi ? am cenzurat mesajul pana am ajuns la asta . Sper asta sa mearga postat .
15
1
Luavar dracu de psd-isti . Ati ruinat Constanta .
29
3
Sa ma pis pe el de pod, de cand oare se tot "lucreaza" la el? Mai degraba il daramau si faceau altul, din fonduri europene. Dar nu, i-am lasat pe ai nostrii sa fure banii si sa plece in Madagascar. Marmura pentru ce? Ca sa mai intarziati lucrarea n-spe mii de ani ca nu gasiti modelul dorit de voi? Halal de tara, de-aia vin doar in vacanta in Ro, sa ma mai distrez de cretinismele societatii. Stati intr-un mare butoi plin cu rahat si va si place sa va balaciti.
26
2
In 1000 de ani pote reusiti
22
3
lucrare terminata peste 5 ani .Stiati caci cine a casigat licitatia a subinchiriat mai departe lucrarea.Profitul lucrarii e directionat in alta parte- urmaritil.
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614