REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FOTO. FOCAR de INFECŢIE în cartierul Km 5! Autorităţile iau măsuri!

FOTO. FOCAR de INFECŢIE în cartierul Km 5! Autorităţile iau măsuri!

Replica API 27 aprilie 2018 | 00:08 270

Mizeria şi taberele de nomazi sunt două dintre cele mai mari nemulţumiri ale constănţenilor. Dai de acestea la tot pasul, fie că vorbim despre terenuri de la marginea oraşului, fie că vorbim despre centrul urbei. În ultima perioadă, în cadrul campaniei „Curăţăm Constanţa noastră”, poliţiştii locali de la Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa au intervenit în toate zonele „problematice”.

În dimineaţa zilei de joi, 26 aprilie a.c., poliţiştii locali, împreună cu militarii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis”, inspectori de la Serviciul de Igienă Publică şi angajaţi de la Polaris Holding, au ajuns pe strada Viorelelor din cartierul Km 5.

În repetate rânduri, locuitorii din zonă au atras atenţia că sunt nevoiţi să trăiască în vecinătatea unui real focar de infecţie, generat de cei care trăiesc în nişte cocioabe la marginea cartierului.

Oamenii legii urmează să igienizeze zona, dar totodată efectuează cercetări pentru identificarea celor care locuiesc în respectivele construcţii, care nu deţin forme legale ori cresc animale în condiţii improprii. Totodată, va fi verificată şi legalitatea construcţiilor în care locuiesc persoanele care fac mizerie în zonă.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale (respectiv amenzi pentru desfăşurarea de activităţi casnice pe domeniul public, pentru aruncarea gunoaielor în alte locuri decât cele special amenajate, nemenținerea unei permanente stări de curățenie de jur împrejurul imobilelor deținute), valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 5.200 lei.

În timpul controlului efectuat s-a dispus ridicarea de pe domeniul public al unui vehicul cu tracțiune animală, iar proprietarul atelajului s-a conformat în timpul desfășurării acțiunii.

De asemenea, au fost încheiate 14 note de constatare pentru executarea de construcții fără autorizație pe domeniul public al municipiului Constanța, în vederea desființării acestora pe cale administrativă, în baza Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterea încălcării normelor legale în vigoare”, au subliniat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614