REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

FOTO. În Mangalia sunt DEMOLATE garajele ILEGALE pentru a fi amenajate PARCĂRI!

FOTO. În Mangalia sunt DEMOLATE garajele ILEGALE pentru a fi amenajate PARCĂRI!

Replica API 18 iunie 2018 | 00:32 526

Primăria municipiului Mangalia continuă acțiunea de ridicare/demolare a garajelor amplasate ilegal pe domeniul public. În această perioadă, mai multe garaje din diferite zone ale orașului au fost demolate după ce, în prealabil, deținătorii acestora au fost înștiințați să elibereze domeniul public.

Municipalitatea a elaborat un plan de sistematizare care presupune ridicarea garajelor și amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi, în toate cartierele orașului. Conform documentului de sistematizare, se ridică, de pe domeniul public, garajele fără documente legale, urmând ca în locul acestora să se amenajeze parcări de reședință. ”Am trimis somații deținătorilor de garaje, iar unii dintre aceștia au început deja să și le ridice singuri. Acolo unde proprietarii au refuzat, am intervenit noi, dar pe cheltuiala acestora”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Potrivit reprezentanților municipalității, într-o primă etapă au fost ridicate garajele care blocau accesul către Punctele Trafo ale Enel sau aleile pietonale din zona blocurilor de locuințe. Ulterior, intervențiile pe domeniul public au continuat cu ridicarea garajelor și altor construcții ilegale care blocau accesul în zona centralelor termice și instituțiilor publice. Primarul Radu Cristian a subliniat că, la nivelul orașului existau 1737 de garaje, care ocupau aproximativ 4 hectare de teren, pe care se vor amenaja aproape 3500 parcări de reședință, dar și locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale. Conform proiectului de sistematizare, numai într-un cartier, pot fi amenajate 1700 locuri de parcare, prin demolarea a 273 de garaje. „În prezent, multe garaje sunt abandonate sau sunt deținute de persoane din alte localități. Alte construcții similare au fost transformate în magazii, depozite sau chiar locuințe de sezon. Anumite zone cu garaje sunt adevărate focare de infecție”, a afirmat edilul Mangaliei. Primarul a mai spus că sistematizarea se va face de comun acord cu cetățenii, dar că tot mai mulți locuitori solicită locuri de parcare în locul garajelor. În acest sens, autoritățile locale au elaborat un Regulament de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate, care prevede că fiecare cetățean al orașului își va putea rezerva, contra-cost, un loc de parcare de reşedinţă, în zona în care locuieşte, în baza unei cereri depusă la sediul Primăriei. Documentația cu actele necesare va fi afișată la avizierele blocurilor, precum și la sediul municipalității, începând de săptămâna viitoare. În funcție de numărul de solicitări, se vor crea alte locuri de parcare prin dezafectarea garajelor. Pe durata lucrărilor de asfaltare desfășurate anul trecut și anul acesta, au fost deja amenajate mai multe parcări, care urmează să fie închiriate deținătorilor de autoturisme. În prezent, lucrările de asfaltare și plombare continuă pe mai multe artere din oraș și stațiuni.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand te-ai gandit la o asemena mitocanie gandesc ca deja spatiile create au f0st deja ochite de acolitii tai. iti atrag atentia constantene ca ai ajuns primar in mangalia prin incalcarea legii iar liberalli te-au acoperit. trebuia sa candidedezi la primaria constanta acolo unde locuiesti.eu iti propun sa lasi garajele acolo unde sunt. oamenii au investit bani in ele . chiria a fost achitata in fiecare an. daca tu spui ca sunt ilegale atunci pe pentru ce sau platiti garajele pentru o ilegalitate? mai ia gura de aer alaturi de scumpii tai supusi din consiliul municipal si reveniti-va .
2
2
Demoleaza, darama domnule primar toate constructiile de pe plaja! In fiecare an marea inainteaza si pierdem din plaja. Cu ani in urma plaja era delimitata cu un gard mic pietruit pe care stateam si ne scuturam nisipul de pe talpi si polecam pe asfaltul incins de pe dig. Aveam o panoram frumoasa asupra plajii si a marii...acum betoane peste betoane si toate cu aprobari de la primarie!!! Plaja este un obiectibv turistic de interes NATIONAL domnule primar! Nu interes de clan mafiot caci altfel nu se explica cum au putut sa construiasca astia ditamai mastodontii de beton pe plaja.
6
0
Sper sa te bata Dumnezeu,Primarule! Vei resimti durerile pe care le provoci cetatenilor.Regret din suflet ca am fost mare prost si te-am ales.
7
4
Consilerul Dragos care are un imobil pe str. Grivetei cand il verificati ? ARE UN FOCAR DE INFECTIE SI SOBOLANII IN CURTEA LUI .
6
0
ar fi bine sa faca asa ceva in oras !!!garajele un focar de infectie multi nu le folosesc le au inchiriat la diverisi agenti economici si le au transformat in depozite ,jos toate fara nici o discutie si fara nici o intalnire cu chiriasi,si sa intelegeti ceva daca votul prostimi conta sa aleaga un primar era alceva asa ca toti care vin o sa faca ceva pentru ai lor
3
6
Orasul arata foarte bine,strazi asfaltate,flori peste tot,parc cum nu mai e altul in judet,faleza noua extraordinara,e adevarat portul trebuie reparat,dar oricum foarte bine. Slugile ofticate vor spune la infinit ca nu e nimic bun,doar ca sa se intoarca mafia si toti interlopii de alta data.
4
9
Radu numai pupa alt mandat,orasul arata dezastru
13
3
Pe Luca cand il demolati dragi aplicatori ai legii ? Dar pe Diana belgianca cand o verificati pt o teresa reabilitata cand de fapt ea a construit-o noua? Pe Castel Minca cand il audiati la DNA sa spuna ce spaga a dat sa ia 400 mp pe malul marii fara licitatie ? Pe YBO cand il demolati pt ca a facut un 'etaj fara PUG ? Chioscurile de inghetata cand le ridicati ? V-ati dus peste niste amarati ca sa lasati o miyerie si o treaba neterminata pe banii cui ? Exista licitatie pt firma care demoleaza ca soferul de pe utilaj se lauda ca e pila lui G. Calin si ca o demolare costa 3000 lei. OK?
15
0
Pe a lui Agi ali remzi cand il daramati din poarta 6 ?
6
1
Manipulare ! In 4 ani nu s-au amenajat citeva zeci de metri de parcare la Profi, Casa de cultura, Portului -Evergreen.
8
1
sa veniti si in la stadion in spate la cristopher sa vedeti apogeul nesimtirii cum si-a pus unul garajul pe alee, jumate din sosea este ocupata de garaj.
8
1
Voi vindeti pielea ursului din padure.Se face cerere de alocare a unui loc de parcare care in prezent nu exista.Abia dupa cerere vine si oferta, peste un an-doi. Si s-ar putea sa ti se ofere un loc la o distanta de 500-1000m de unde locuiesti.Prioritati au cei cu dizabilitati sau alte persoane conform cu legislatia in vigoare.Probabil vor avea prioritate si cei care au avut garaje pe locurile respective, pentru ca au platit taxe la primarie in comparatie cu cei care au parcat pe carosabil gratuit.
8
1
Dau pariu ca se fac blocuri
13
3
extraordinar de bineee! fELICITARI PRIMARULUI SI ECHIPEI SALE!
8
11
Ce asfaltare Muncitorului arata ca dupa razboi Au asfaltat bulevardul Callatis unde erau 2 gropite Aloo primaria veniti pe Muncitorului si vedeti cum arata ati plombat 4 gropi atit Probabil nici un consilier nu locuieste aici....
12
2
Le-a trebuit 30-40 de ani ca sa termine cu tigania garajelor.Valabil si la noi in Constanta.Alea nu au fost garaje.Au fost depozite de vechituri,magazii de muraturi,de varza acra,de cartofi stricati,de mobila veche si alte gunoaie de prin casa.Bleahh..!
16
6
Daca daramati garajele de pe mihai viteazu de la blocurile v1,v2 si v3 macar sa asfaltati aleea dintre blocuri si garaje ca arata ca dupa razboi
12
0
Eliberati orasul de garaje si faceti parcari, locuri de joaca. D-aia te-am ales, Radule!!!
19
9
In sfirsit face ceva si acest primar.
16
9
e foarte bine !...tigania, focarele de infectie, sobolanii si unele afaceri necurate vor disparea !
19
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367