REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FOTO. PROTEST al gardienilor de la Penitenciarul Poarta Albă

FOTO. PROTEST al gardienilor de la Penitenciarul Poarta Albă

Replica API 17 septembrie 2018 | 00:00 305

Zeci de gardieni de la Penitenciarul Poarta Albă, membri ai Sindicatului Național SINPEN 2016 Constanța, pichetează, duminică dimineață, 16 septembrie a.c., unitatea de detenție. Acțiunea are loc în cadrul celorlalte acțiuni de protest declanțate la nivel național de către Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Revendicările sindicaliștilor sunt:

-condiții de lucru mai bune – „ministrul Justiției a promis acum un an standarde privind condițiile de lucru în penitenciare și un plan multianual de investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. ÎIn schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate”, reclamă sindicaliștii.

-plata orelor suplimentare restante – în continuare, sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. „Ministrul Justiției s-a angajat acum șase luni, ca reacție la refuzul unor colegi de a intra în serviciu, ca acestea vor fi plătite, dar nu s-a ținut de cuvânt”, au mai precizat sindicaliștii.

- stoparea împuternicirilor ilegale – „cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior și încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depășirea limitei de 1 an permisă de lege. Chiar directorul general al ANP, Marian Dobrică, este ilegal împuternicit de 3 luni”, au mai precizat sindicaliștii.

- eliminarea discriminărilor salariale – „cerem aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) si pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională începând cu octombrie 2018”, spun sindicaliștii.

- aprobarea Statutului polițistului de penitenciare – „cerem ministerului Justiției să includă și observațiile sindicatelor în proiectele transmise, prin forțarea procedurii de avizare, la Parlament”, se mai arată pe lista revendicărilor.

- încetarea abuzului asupra pensionarilor – „cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgenta, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor și militarilor”, atrag atenția sindicaliștii.

- plata integrală a orelor suplimentare curente – „cerem ministrului Justiției să aplice corect prevederea legală obținută în Parlament de către sindicate, referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plată peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate în termen de 60 de zile”, revendică sindicaliștii.

F.B.

PROTEST la Penitenciarul Poarta Albă. Ce revendicări au gardienii

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va ajunge cat furati din pachetele amaratiilor din puscarie...JIGODIILOR !!!.... MOARTE URGENTA SCARBELOR DIN ANP !.
1
2
Sa va fie rusine , aveti salarii cum multi oameni ar dori sa aiba si voi faceti proteste?
2
2
Sa scrie negru pe alb ce salarii au caralii respectivi, la ce virsta ies la pensie, si cam cit muncesc efectiv intr-o zi! Nu le convine? Sa mearga in agricultura, la cules de ciuperci in Irlanda, sau in constructii... Atita i-a dus capul, atita sunt platiti. De ce nu-si dau demisia, din pasiune pentru profesie? Paznici, asta sunt, primesc destul cit primesc acesti protestatari
6
3
Cat timp am fost eu cazat acolo, au dus-o bine cu totii, acum sunt nemultumiti.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614