REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FOTO. Turiştii aflaţi pe plaja din Mangalia au făcut o baie de... PETROL! Iată ce spun autorităţile

FOTO. Turiştii aflaţi pe plaja din Mangalia au făcut o baie de... PETROL! Iată ce spun autorităţile

Replica API 29 august 2018 | 12:40 774

Situaţie neplăcută pentru turiştii aflaţi la mare zilele acestea, în sudul litoralului românesc. Aceştia au sesizat încă din prima zi a săptămânii că malul mării din Mangalia este poluat cu… petrol. Mai multe fotografii au fost postate în mediul online de către cei care s-au aflat pe plajă, expunând astfel situaţia neplăcută care s-a creat.

sursă foto: Facebook/Mangalia - Comunitate Online

Turiştii, dar şi mangalioţii, au făcut o baie de petrol zilele acestea! Malul Mării Negre din sudul litoralului românesc a fost învăluit de o pânză neagră de petrol.

“În mare, în dreptul plajei Mangalia, apa este contaminată cu deșeuri petroliere. Fotografiile sunt de la turiştii care au ieșit din mare plini de pete și au reușit să le scoată doar cu spray degresant. Atenţie pentru copii!”, a declarat un utilizator Facebook.

Poluarea a fost observată pe o porţiune mare de plajă. “Marea este poluată cu petrol!”, a adăugat un alt turist.

Reprezentanţii ABADL au răspuns sesizărilor făcute şi au demarat în cursul nopţii trecute, 27 spre 28 august a.c., acţiuni de igienizare şi curăţarea malului. În acest sens, potrivit acestora, la momentul actual malul Mării Negre din Mangalia este curăţat aproape în întregime. “Am acţionat pentru curăţarea zonei în cursul nopţii. În acest moment zona este eliberată aproape în întregime.”, au declarat pentru Replica de Constanţa reprezentanţii ABADL.

Porţiunea de plajă afectată de poluare va fi redeschisă după înlăturarea petrolului!

A.N. „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral/Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanţa a intervenit în cursul nopţii, pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a fost semnalată o poluare cu hidrocarburi.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungine de 250 ml de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm.

Până la ora 07:00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar astăzi angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizațiile de hidrocarburi.

Din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat.

În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

În urma intervenţiei rapide a angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

"În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanență de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate (Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil.

Activitatea este monitorizată în permanență de directorul general al A.N. „Apele Române, Victor Sandu.", au adăugat reprezentanţii ABADL.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De 4 zile inca nu au depistat sursa. Intr-o tara semi-civilizata erau deja la puscarie acum. Ala cu siguranta a venit, a spalat rezervoarele la noi, ca doar suntem groapa de gunoi a europei si a iesit din marea neagra probabil in aceeasi noapte. O sa il gaseasca odata cu vinovatii pentru Revolutie, in anul 2084.
1
0
E atit de greu sa se depisteze vaporul care a deversat.Amendat pina ii sar capacele.In epoca electronicii. Petrolul e bun pentru reumatism.
2
0
doamne in ce tara traim,normal era sa fie in alerta maxima toate autoritatile,deja sa stim vinovatul si ce consecinte va suporta.cine e marinar stie ce ar insemna poluare in america canada,europa si multe altele,noi am ramas pe acelasi nivel cu india,sa le fie rusine autoritatilor responsabile
5
0
Faceti o baitza acolo. Apoi aprindeti o bricheta. Asa deveniti licurici. Mari licurici.
3
0
Bogasiu ne tot polueaza cu prezenta ei toxica
1
0
Uff iar trebuie sa dau spaga sa musamalizez, o gramada de bani luna asta.
6
0
Cel mai probabil o nava a scapat de sludge aia este pacura.urmeaza sa se acopere treaba
10
0
cat e amenda ????
10
0
sunteti cacanari ca ati sters articolul cu strazile din navodari omizi fara minte care au percutat instant la un telefon venit de la mafioti profesionistii plii belite aia sunteti pana si cea mai ieftina centurista are mai multe demnitate
14
0
cine este vinovat pentru aceasta poluare
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218