REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

FOTO. Veselie și momente emoționante în Portul Turistic Mangalia, de Ziua Marinei Române

FOTO. Veselie și momente emoționante în Portul Turistic Mangalia, de Ziua Marinei Române

Replica API 16 august 2018 | 01:56 473

Mii de persoane, turişti şi localnici au participat, miercuri, 15 august a.c., în Portul Turistic Mangalia la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române. La manifestări au luat parte primarul Radu Cristian, comandantul Garnizoanei, Petrică Pârvu, oficiali din Armata română, reprezentanţi ai instituţiilor publice de la nivel local, precum şi oficialităţi de la nivel județean, printre care: Bogdan Huțucă - deputat și președinte al PNL Constanța, George Niculescu și Marian Crușoveanu - consilieri ai CJ Constanța.

Cei prezenţi în Portul Turistic Mangalia au asistat la ample manifestări dedicate Zilei Marinei Române, desfăşurate pe mare şi pe uscat. Astfel, spectatorii au urmărit momentul tradiţional în marină – ridicarea la catarg a Drapelului Naţional şi a Marelui Pavoaz, în timp ce se intona Imnul de Stat al României. A urmat ceremonialul religios, în cadrul căruia a fost sfinţită ancora de flori, care a fost aruncată în mare în semn de omagiu pentru marinarii eroi. Exerciţiile militare demonstrative au fost, de asemenea, apreciate de întreaga asistență. Apariţia mai multor militari pe cheul din Portul Turistic, care au respins un atac armat de pe mare, a fost, de asemenea, un moment gustat de public. Conform programului de activităţi, au urmat exerciţii de inserţie şi extracţie la şi de la obiectiv, salt liber din elicopter şi extracţie din apă, cu patru scafandri, exerciţiu de inspecţie la bordul unei nave suspecte, un exerciţiu de stingere a unui incendiu, precum şi concursuri de ambarcaţiuni cu rame şi vele.

După exerciţiile militarilor, zeul Neptun a declarat deschise jocurile marinăreşti la care au participat atât marinarii, cât și spectatorii. La finalul competiției, câștigătorii au primit cupe și medalii din partea primarului Radu Cristian și a comandantului Garnizoanei, Petrică Pârvu. În cadrul evenimentului a mai avut loc un exercițiu de salut al aviației militare, îndelung aplaudat de cei prezenți. Totodată, spectatorii au urmărit şi au aplaudat tehnica mânuirii armelor de către militarii Brigăzii 30-Garda “Mihai Viteazu”, precum şi concertul de muzică de fanfară, dar şi un spectacol artistic susţinut de cunoscuta artistă Aneta Stan și colaboratori ai Cercului Militar.

Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor au cuprins şi o expoziţie de tehnică militară, precum şi demonstraţii de executare a nodurilor marinăreşti. Celebrarea Zilei Marinei Române s-a încheiat după ora 22.00, printr-un moment emoţionant – retragerea marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Emotionant?? V-a cumparat radu pe toti de la replica, ne apuca plansul ce e in mangalia.
2
0
O mare porcarie , cum a fost si in ultimii ani!
2
0
Emotii?A facut cineva pe el?
0
0
Emotionant e ca a participat si Radu Cristian la eveniment.Articol platit
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367