REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

FOTO/VIDEO. Așa arată acum fostul Spital de Oase de la Eforie! Este Secție de Balneologie!

FOTO/VIDEO. Așa arată acum fostul Spital de Oase de la Eforie! Este Secție de Balneologie!

Replica API 21 iulie 2018 | 01:38 1052

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando se află, vineri, 20 iulie a.c., în județul Constanța. În cursul dimineții, alături de senatorul Nicolae Moga și conducerea Consiliului Județean Constanța, reprezentată de președintele Marius Horia Țuțuianu, cei doi miniștri au participat la inaugurarea Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud.

Tot vineri, delegația s-a deplasat și la Năvodari, unde a verificat stadiul lucrărilor la Centrul de Sănătate Multifuncțional - centrul va fi dat în administrarea SCJU Constanța și va funcționa ca o secție externă a acestuia, cu internare de zi și permanență în timpul nopții, pentru urgențe minore, cât și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Consiliul Judetean Constanța a implementat proiectul “Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Eforie Sud” , finanțat prin Programul Operațional Reginal 2007-2013. Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea calității serviciilor medicale, modernizarea și eficientizarea serviciilor medicale în Ambulatoriul Eforie Sud. Prin proiect au fost executate și receptionate lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii, însemnand reparații la clădiri și instalații fiind totodată reabilitate și cele două bazine existente. “Banii vin de la București, proiectele mari vor continua în sistemul de sănătate și sper că să ne vedem din ce în ce mai des cu noi proiecte și noi inaugurări în județ și la Constanța.”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Costanţa, Marius Horia Țuțuianu.

Proiectul de reabilitare a avut o valoare totală de aproape 8 milioane de lei. Totodată, au fost achiziţionate, furnizate, recepţionate, instalate, montate şi puse în funcţiune aparatura şi echipamentele medicale achiziţionate prin proiect, fiind efectuată şi intruirea personalului pentru utilizarea conformă a acestora. De asemenea, pentru modernizarea şi reorganizarea spaţiilor din cabinete, săli de aşteptare, spaţii administrative, a fost înlocuit mobilierul vechi şi deteriorat cu un mobilier nou, în valoare de aproximativ 137 de mii de lei, fără TVA.

“Domnul ministru Teodorovici spunea că este un început și mă gândeam că au trecut cam 28 de ani de la Revoluție și, uite, avem un început, nu prea este în regulă că nu am avut până acum. Zona de recuperare este cea mai deficitară zona a sistemului medical în acest moment. Avem oaze de recuperare, dar insuficiente pentru patologia din această specialitate, pentru patologia recuperare. E frumos, este un ambulator civilizat, o baza de recuperare în care și mie mi-ar plăcea să vin, sper să nu am nevoie. Important este că se adresează tuturor, că s-a făcut ceva, dar cred că mai sunt multe lucruri de făcut și nu numai pe zona aceasta de recuperare, dar și pe partea medicală în general pentru că cel puțin în perioada de vară, știți foarte bine, extrem de ridicată. Cred că în acest moment nu face față așa cum ar trebui în privința fluxului de turiști care vin pe litoral. Cred că abia face față în extrasezon. Dar da, este un început bun. Felicitări celor care s-au implicat”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea, sosită în inspecţie pe litoral weekendul acesta.

Pentru Ambulatoriul Eforie Sud, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a emis autorizaţia sanitară de funcţionare. De asemenea, Ambulatoriul Eforie Sud este autorizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Traiasca Mazare si Nicusor ca au facut praf Constanta si litoralul iar noi toti niste nemernici am acceptat. Acum se incearca ceva dar fiind foarte frustati nu ne mai convine nimic.
0
0
Unde sunt doctorii renumiti, cu bun simt si spagi rezonabile, cu tot personalul amabil? I-a imprastiat partidul . Degeaba dotari, omul sfinteste locul.
0
0
Spital de oase i se zicea cand era ortopedia,principala activitate.Acum s-a dus traditia,gratie lui nicusor si acolitilor de astazi.
5
1
Foarte tare. Sotul Adinei, cea cu solariile, cocosatul Tutuianu zis PREZERVATIVUL lui Dumitrache, senatoru PLM de Brebeni, secatura lui Sarbu de la TM, Maticheasca panarama lui Stroe si o blonda in rosu, promitatoare. Asa a ajuns Pesedeul din Constanta, o adunatura de secaturi, delatori, papagali si curvulite de doi lei. Pacat ca nu au aparut in poze si comunistii consacrati si cloroformizati din gasca lui Dontu Ghita, oameni competenti de altfel, mai ales la furat.
3
0
Foto sunt doar la vechea baza de tratament care a fost reabilitata! Trebuia pozat acoperisul cladirei saloanele vechi, cu pereti coscoviti, cu gauri imense in acoperis, cu pavilioanele dezafectate, cu curtea parasita. Cei care au trecut pe acolo, pacienti vechi, personal care a lucrat acolo si care a fost imprastiat peste tot, stiu despre ce vorbesc! Pacat de acest spital, ne laudam cu cativa metri patrati reabilitati! Fondul problemei este mult mai grav!
6
1
S-a renovat cumva si acoperisul caci din pacate s-a inceput lucrarea de jos in sus iar prin acoperis ploua... torential in niste ligheana care colecteaza aoa.
8
1
"Eforie Syd"? S-a furisat o greseala in text
3
0
Bravo. In sfarsit!
5
1
uite cum se adevereste vorba ca nu-i pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste,che mazarel cu porcusor vizasera locatia pentru o extindere a strazii dorobantilor cu zecile de minihoteluri si pensiuni,de aia au desfiintat spitalul,poate cel mai bun de oase din ro,acuma ca nato a facut o baza de recuperare pentru ologitii din afganistan,aceeasi miscare o face si fecalau cand vine cu desfiintarea liceului agricol,hoti numai hoti
9
1
Felicitari primarului de la Navodari pentru construirea spitalului !
5
2
foarte frumos asa doamna ministru, mai ramane sa gasiti si...medici, nu?
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218