REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FOTO/ VIDEO. Pompierii au dat ALARMA în Mamaia! Peste 30 de victime la hotelul Flora, în urma unui cutremur!

FOTO/ VIDEO. Pompierii au dat ALARMA în Mamaia! Peste 30 de victime la hotelul Flora, în urma unui cutremur!

Replica API 17 mai 2018 | 20:23 456

Sirenele au răsunat, joi dimineață, în jurul orei 10,00, în stațiunea Mamaia, când mai multe autospeciale de pompieri și ambulanță s-au îndreptat, de urgență, în stațiunea Mamaia, unde la hotelul Flora s-ar fi prăbușit casa scării, de la etajul 5 în jos, iar la etajul 9 ar fi izbucnit un incendiu puternic, fiind în pericol zeci de turiști.

Acesta este scenariul unui amplu exercițiu desfășurat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea și SMURD Constanța, în vederea testării vitezei de reacție și a modul de intervenire, în situații de urgență, a personalului. La fața locului au intervenit patru autospeciale de stingere, două autospeciale cu scări, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, o autospecială de transport personal și victime multiple, două ambulanțe SMURD și o ambulanță terapie intensivă mobilă.

Iar militarii și cadrele medicale au intervenit prompt pentru a salva, conform scenariului, angajații unei firme de marketing din București, care s-ar fi aflat, în perioada 15 – 20 mai a.c., la hotelul din stațiunea Mamaia, într-un sejur de team building. În dimineața zilei de 17 mai a.c., însă, în jurul orei 9,20, s-a produs un cutremur, resimțit în Constanța cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter. Mai mult, cutremurul ar fi avut două replici, de 6,5 și respectiv 5,8 grade pe scara Richter, care a dus la prăbușirea de clădiri, inclusiv avarierea structurii de rezistență a hotelului Flora, unde a căzut casa scării, de la etajul 5 în jos, iar turiștii aflați la etajele superioare ar fi rămas blocați în hotel.

Mai mult, la etajul 9 al clădirii a izbucnit un incendiu, iar pentru salvarea victimelor s-a intervenit cu autoscările. Dar pentru că orice situație neprevăzută trebuie luată în calcul, la una dintre autoscări a apărut o defecțiune, astfel că militarii trebuie să recursă la alte proceduri de salvare.

Astfel s-a desfășurat exercițiul din stațiunea Mamaia, în urma căruia au fost salvați 30 de turiști răniți.

Menționăm că exercițiul de simulare al unei calamități a fost organizat de ISU Dobrogea, în colaborare cu hotelul Flora, în contextul în care mai este puțin și începe sezonul estival 2018. Acțiunea i-a luat prin surprindere pe constănțeni, care s-au alarmat în momentul în care au văzut, prin oraș, coloana de autospeciale. La acțiune au asistat și un grup de copii, care au avut astfel ocazia să vadă cum se desfășoară o intervenție a pompierilor, rapiditatea de care trebuie să se dea dovadă, sângele rece și organizarea necesare pentru a se interveni eficient și pentru a fi salvate vieți.

F.B., D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pacaliti oamenii, asa cum ne-ati obisnuit deja!!!! Sa va fie rusine!
0
0
Urmeaza sa cada .....
0
0
Mortii vostri de distrusi cu titlurile pizdii
0
0
Stirea p l ii . Titlul la fel.
2
0
Cum va explicati ca s.a ales fix hotelul lui Mazare ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218