REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FPTS: Turismul în Deltă, blocat de suprataxare

FPTS: Turismul în Deltă, blocat de suprataxare

Replica API 18 septembrie 2012 | 00:00 228

Marea problemă a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice, care se resimte apoi în preţul pe care îl plătesc turiştii pentru un sejur în această zonă, se arată într-un comunicat transmis luni de Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS).

Totodată, potrivit FPTS, este nevoie de un master plan de dezvoltare a Deltei care să fie făcut de specialişti români, cunoscători ai potenţialului din zonă, "şi nu de străini care să propună piste de biciclete de-a lungul fluviului".

Pentru o mai bună promovare a turismului în Deltă şi în Dobrogea, FPTS a înaintat o propunere Consiliului Judeţean Tulcea pentru afilierea acestei instituţii la federaţie în vederea construirii de oferte de promovare şi de identificare a celor mai bune strategeme de susţinere a turismului din Deltă şi din regiune dobrogeană.

"Delta Dunării are potenţialul de a deveni un paradis turistic de nişă la nivel mondial pentru pasionaţii de fotografie, pentru ornitologi, dar şi pentru iubitorii de natură şi relaxare. În promovarea Dunării trebuie însă depăşite ideile învechite şi adoptate concepte moderne, precum birdwatching sau foto safari, pentru a prezenta o faţă nouă a Deltei. Atracţiile Deltei sunt nenumărate şi au avantajul de a cuprinde şi elementele turismului de litoral, cum e cazul plajei virgine de la Sulina, apreciată pentru nisipul foarte fin. În Deltă există formaţiuni geologice care apar pe neaşteptate, cum este cazul unei insule în Marea Neagră, la gura de vărsare în mare de lângă Sulina, denumită Insula Fericirii de către localnici şi unde s-au aşezat nenumărate specii de păsări care eclozează pe cuiburi plutitoare, o atracţie unică pentru cei care ajung în zonă", se spune în comunicat.

Potrivit FPTS, nici turismul cultural nu este suficient promovat în Deltă, "un loc în care există cea mai veche reprezentanţă a Comunităţii Europene, dar şi un cimitir cu 24 de naţionalităţi, la care se adaugă mormintele de piraţi, toate pe baza unei istorii care începe cu mult înaintea erei noastre şi ale cărei urme se regăsesc peste tot în Dobrogea".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218