REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fragmente de istorie. Oficialităţi din Turcia şi Azerbaidjan, la Constanţa pentru a marca o figură emblematică a Islamului

Fragmente de istorie. Oficialităţi din Turcia şi Azerbaidjan, la Constanţa pentru a marca o figură emblematică a Islamului

Replica API 26 septembrie 2018 | 11:39 259

Babadag înseamnă, în limba turcă, “Muntele Tatălui”. Este locul unde acum 600 de ani “un turc sosit în România, Saltuk Baba, avea să convertească la religia musulmană şi tuci, şi tătari, şi români. Este considerat un sfânt. Mormântul lui este la Babadag”, spune viceprimarul oraşului Cernavodă, Şerif Cîrjali, care a participat, alături de înalţi oaspeţi din România, Turcia şi Azerbaidjean la un eveniment organizat de mai multe fundaţii (UKID, TIAD, Yunus Emre Institute etc.), de Muftiatul Cultului Musulman din România, cât şi cu sprijinul unor firme care funcţionează în ţara noastră, dar sunt ale unor oameni de afaceri turci. Evenimentul se află la a şaptea ediţie.

În week-end-ul care a trecut, la Constanţa a avut loc cel de-al şaptelea eveniment prin care a fost marcată personalitatea comunităţii turcice, cel care a adus religia musulmană în Dobrogea. au fost prezenţi Ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș, consulul Turciei la Constanţa, Fusun Aramaz, un reprezentant al Ambasadei Azerbaidjanului în România, secretari de stat din cadrul Guvernului României, reprezentanţi ai primăriilor Mangalia, Cernavodă, dar şi Babadag (tulcea), numeroşi oameni de afaceri.

Reprezentantul Guven Gungor, TIAD BSK, a transmis mulțumiri tuturor celor care s-au aflat prezenți la acest eveniment atât de important, amintind totodată de generozitatea poporului român cu privire la găzduirea minorităților care trăiesc pe aceste meleaguri.

"Bine ați venit și bine v-am găsit! Suntem onorați că ne aflăm astăzi cu dumneavoastră la acest frumos eveniment. Am mulțumit organizatorilor, domnului Sabit care a depus un efort pentru organizarea evenimentului din acest weekend și de asemenea domnului primar de la Babadag. În mod special am vrut să menționez o chestiune pe care i-am mărturisit-o și domnului Sabit: trebuie să ne exprimăm deschis și subliniat că suntem foarte recunoscători faptului că, comunitatea turcă și cei care au venit după 1990, ne bucurăm pentru un mediu foarte liniștit de a trăi și în pace.

Acest lucru este asigurat de către poporul român prin generozitatea acestuia. Ne exprimăm recunoștința pentru acest mediu în care ne aflăm astăzi. Poporul român a dovedit de secole creând un model, modelul Dobrogei, în care aproape 12 minorități trăiesc în armonie și pace. Aceasta este o reușită excepțională. Ne simțim onorați că ne aflăm astăzi cu dumneavoastră aici”, a a transmis Guven Gungor.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au vebit sa fwta curvele romance ca toate au suotul in adn romancele nu doar curvele .. sinonim
1
0
Sabita danis mai mlte dosre penale -asociat al terorisatului PKK secretar executiv PKK keser Fatih scapat meraeu de politie,procurori si SRI -face blocuri-din bani negrii cumva?DIICOT tace suspect
3
0
Pacat ca nu se spune din ce loje satanice fac parte. Oricum au acceptul papei, kiril si bartolomeu. Asta e o masa rotunda a unui ortin cavaleresc.
2
0
Romania este a romanilor !
3
1
hai siktir cu muslimii vostri imputiti cotropitori hoti talhari !!!! banditilor !!! huaaaaa
7
7
Figura emblematica a islamului, iar vorbesc astia de penisu meu ?
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218