REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

FRANCEZ, condamnat pentru evaziune fiscală, EXTRĂDAT în URMA unui MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE

FRANCEZ, condamnat pentru evaziune fiscală, EXTRĂDAT în URMA unui MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE

Replica API 13 august 2020 | 00:00 1414

Christian Loubet face obiectul unui mandat european de arestare ca urmare a sesizării Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene. Astfel, conform infracțiunilor indicate în conținutul mandatului european de arestare acesta a desfășurat activități de producție, transformare, reparare, prestări de servicii sau realizări de acte de comerț, exercitând astfel o activitate de antreprenor de muncă, sustrăgându-se de la obligațiile legale de a solicita înmatricularea în Registrul Societăților sau în Registrul Comerțului și nedepunând declarațiile obligatorii la Administrația Fiscală ori la organismele de protecție socială.

Ce activităţi desfăşura inculpatul în Franţa

Potrivit mandatului de arestare, C.L. în calitatea sa de administrator al societății de drept român TRAVEL INTERIM SRL a exercitat activitate economică majoritar în Franța, iar în Aleria - Franța, a desfășurat mai multe activități cu încălcarea dispozițiilor legale privind Codul muncii francez (nedepunere declarații nominale de angajare persoane, neîntocmire a dovezilor privind plata salariilor, sustragere de la declarațiile cu privire la salariați sau contribuții sociale, cotizații sociale sau documente ce vizau Administrația Fiscală, efectuare de angajări fără documentații prevăzute de lege, prestarea de muncă în afara cadrului legal, exercitarea de activități în afara cadrului unei întreprinderi de muncă temporară, neîntocmirea de documente privind salariații, neîntocmirea contractelor de muncă, angajarea de salariați străini fără titlu, care exercitau activități în afara cadrului legal). De asemenea, s-a reținut că în perioada susmenționată, susnumitul a desfășurat activități de producție, transformare, reparare, prestări de servicii sau realizări de acte de comerț, exercitând astfel o activitate de antreprenor de muncă, sustrăgându-se de la obligațiile legale de a solicita înmatricularea în Registrul Societăților sau în Registrul Comerțului și nedepunând declarațiile obligatorii Ia Administrația Fiscală ori la organismele de protecție socială.

Ce a spus Curtea de Apel

Potrivit dispozițiilor art. 84 din Legea nr. 302/2004, mandatul european de arestare este o decizie judiciară prin care o autoritate judiciară competentă a unui stat membru al Uniunii Europene solicită arestarea și predarea de către un alt stat membru a unei persoane, în scopul efectuării urmăririi penale, judecății sau executării unei pedepse ori a unei măsuri de siguranță privative de libertate. Pornind de la premisele de mai sus, analizând actele și lucrările cauzei, Curtea constată că mandatul european de arestare emis pe numele persoanei solicitate C.L. conține toate elementele prevăzute de art.87 din Legea nr.302/2004 republicată.

Instanța a decis să admită cererea de executare a mandatului european de arestare întocmit pe numele persoanei solicitate C.L. privind executarea pedepsei de 2 ani închisoare. În baza art.104 alin.6 și art. 98 alin. 2 din Legea nr.302/2004, dispune predarea persoanei solicitate C.L. către autoritățile judiciare din Franța, cu respectarea regulii specialității predării, prevăzută de art.117 din Legea nr.302/2004.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai da. . A auzit si el ca la romania se judeca stramb si poti sa scapi. Dar politia nu se uita la straini. Politia rromana linge in cur numai tigani transpirati. Cel putin asa se vede... au iesit in sfarsit din dulap.. nu se mai ascund. Lacheii tiganilor spala pantofii cu limba. Bravo tiganilor ca s au desteptat! Bravo salam e tara ta! Rrom cu cultura fast si curaj. Adevarat om
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218