REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Frans Timmermans lansează o nouă AMENINȚARE la adresa României: 'Nu este prea târziu, puteţi repara asta! Nu adoptaţi această legislaţie, nu reduceţi lupta'

Frans Timmermans lansează o nouă AMENINȚARE la adresa României: 'Nu este prea târziu, puteţi repara asta! Nu adoptaţi această legislaţie, nu reduceţi lupta'

Replica API 16 mai 2019 | 00:44 375

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi candidatul „cap de listă” al socialiştilor la alegerile europarlamentare, a declarat miercuri, înaintea dezbaterii de la Bruxelles, că prin scrisoarea trimisă pe 10 mai autorităţilor române încearcă să le convingă să nu renunţe la lupta împotriva corupţiei, conform stiripesurse.ro.

„Am scris o scrisoare destinată preşedintelui (ţării, n.r.), preşedinţilor celor două camere şi prim-ministrului, ca un pas preventiv: Nu este prea târziu, puteţi repara asta! Nu adoptaţi această legislaţie, nu reduceţi lupta împotriva corupţiei, nu mergeţi în acea direcţie şi implementaţi recomandările Comisiei”, a declarat Timmermans, scrie news.ro.

El a precizat că „ceea ce este nou acum este să încercăm să fim prevăzători. Sperăm că în noua Comisie (Europeană, n.r.) să putem face mai multe în acest sens. Este mereu mai bine să previi decât să corectezi apoi”.

Legat de utilizarea Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene în cazul ţărilor membre UE care nu respectă statul de drept, Timmermans a spus că este „foarte important”.

„Procesul este încă în curs, în Consiliu, atât în cazul Poloniei, cât şi al Ungariei. Cât priveşte România, încă avem şansa să prevenim, pentru că Parlamentul a adoptat legislaţia, dar nu este în aplicare. Încerc să conving instituţiile din România să nu facă acest pas”.

Întrebat dacă a primit un răspuns la scrisoare, Frans Timmermans a spus: „Tot ce am văzut a fost în media, iar asta nu este foarte încurajator. Încă încerc. Nu am pus un termen limită, dar la un punct, această legislaţie va fi adoptată sau nu”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a avertizat în scrisoare că executivul european va declanşa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE în cazul României dacă modificările la codurile penale vor intra în vigoare. Comisia Europeană a confirmat scrisoarea prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans către autorităţile române şi reia afirmaţiile vizând activarea Cadrului privind Statul de Drept .

De asemenea, conform lui Margaritis Schinas, purtător de cuvânt, CE se declară deschisă unui dialog activ şi constructiv cu autorităţile române şi pentru a lucra împreună pentru o Românie mai puternică în Uniunea Europeană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jidanii astia nu numai ca nu au fost otanjiti de hitler dar uite cum acuma conduc europa si nu numai,organizeaza jidanovisionul in jidania ca urmare a unei hotii cu maimuta barzalai,reprezentanta romanicii aleasa de o comisie internationala jidaneasca era complet atona si maraie pe nas precum o mata in calduri,dar banul ban 230000 furati suplimentar de jidovii astia pe care-i evita chioara noastra de injustitie
0
0
Votez anti UE si NATO.
2
3
Un inconstient penal care se poarta cu oamenii necajiti, adusi in conditia de sclavi, ca animale in transhumanta manate de un nebun care crede ca, oamenii aia, adusi cu arcanul la mitingurile PSD, il vor vota! Nu-l vor vota. Nimeni nu mai crede in PSD, un partid care umple burtile trantorilor cu PENSII SPECIALE, plin de HOTI si condamnati penali. Romanii nu sunt HOTI si nu iubesc HOTII !!
4
6
jegosule , vrei portul constanta ? nu iti este rusine sa ceri cel mai mare port din Europa ? murim cu voi de gat , criminalilor ! ati distrus Romania , fomistilor din UE ! luati suedia !
4
4
Cum ramane cu declaratia conduceri partidului vostru:"aderarea Romaniei la structurile Nord Atlantice si U.E.sunt cele mai mari realizari ale politicienilor Romani de dupa revolutie lucru care nu ar fi fost posibil fara o masiva sustinere a poporului roman.,
5
1
si cand te gandesti bai unule ca olandezul e socialist ca voi muistilor !!! Muie unu cu cacat, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
9
5
o alianta de cacat , formata in folosul marilor puteri profita de niste prosti condusi de niste oameni gen ....mihai teja ! adica oamenii primesc mutarea in plic , executa si sunt si ei ajutati sa ramana presedinti sau atarnatori . Unde este presedintele Romaniei , de ce nu ia atitudine ? doarme sau ii este impus sa doarma ? rusine domnule neamt sa nu iti aperi poporul si tara !
4
9
Cand Romania prin reprezentantii ei va face scandal impotriva legilor ce lasa la liber consumul de droguri in Olanda ? Pai numai altii,noi nu ? Timmermans asta este cumva un om chiar asa de scolit,de integru,de ,,cap limpede'' ? Bai,da' Romania trebuie sa aiba mereu pozitia ghiocelului in istoria asta a lumii? Sunt tari mai micute,unele chiar orase stat ce se reprezinta cu demnitate si nu se lasa calcite pe scafarlie de orice babalac,indiferent din ce comisia vietii ar fi. Auzi,ameninta Romania ! Pai ai sa faca bine Romania ca acelasi regim impus de altii sa impuna si ea altora.
4
9
nici o amenintare . sunt directii clare acceptate de romania la intrarea in ue .
12
5
Ce mi-e scarba de olandezul asta. El vede una si buna: va urasc pana ne dati portul. Apoi vom fi cei mai buni prieteni. Alta nu stie. Da-l in futere de prefacut. Cand il vad, imi aduc aminte de boul ala care a fost filmat cu pantofii gauriti. Tot de pe la UE provenea tipul, parca. Niste ciudati, proveniti din tari pline de dezaxati, drogati, pedofili, iubitori de tot ceea ce este anormal. Inca ceva: am inteles ca doua banci mari olandeze sunt acuzate de spalare de bani, in suma de circa 8 miliarde EUR. Daca este asa, ce mortii ma-sii de cacat nu-si vede parul din ochi, dar vede paiul din ochii
8
11
pana una alta PSD-ul lupta pt interesele romanilor ,stiu ca e plina Romania de scursuri umane ,dar nu toti romanii au copii in slujba UE pe salarii nesimtite,se vede cu ochiul liber ca Romania e tratata ca o tara de mana a doua,iar curvele ce tin cu UE numai pt faptul ca au un job caldut,...ar tb sa zboare Dictatura comunista a fost posibila in Romania din cauza unei mase bogate de zdrente romanesti Priviti cv-ul celor ce nereprezinta,..fac de litere,istorie,geografie,ase la ff..si apo studii in cele mai bizare facultati,..si pozitii cheie
7
14
N am fost la vot in ultimii 15 ani dar acum merg sa votez anti UE!!! ALDE sau PSD, gasesc eu unu din doi. M am saturat sa ne traga de urechi toti olandezii, nemtii, francezii etc etc
11
11
Amenintarea este la adresa guvernari PSD. ALDE lor le spune: nu dati legi in urma carora sa aiba tara de suferit.
12
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367