REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Franţa: 18 persoane au fost reţinute la Paris în manifestaţia împotriva violenţelor poliţiei

Franţa: 18 persoane au fost reţinute la Paris în manifestaţia împotriva violenţelor poliţiei

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 922

Optsprezece persoane au fost reţinute la Paris în timpul incidentelor care au avut loc în contextul unei adunări interzise organizate marţi seară la apelul unui comitet de susţinere a familiei unui tânăr de culoare mort în 2016 după arestarea sa, Adama Traoré, a anunţat miercuri pentru AFP prefectura de poliţie, scrie Agerpres.

Manifestaţia a reunit circa 20.000 de persoane în capitala Franţei, conform prefecturii de poliţie, care a precizat că 17 din cele 18 persoane reţinute au fost plasate în arest.

Adunarea împotriva violenţelor poliţiei a fost organizată la iniţiativa apropiaţilor lui Adama Traoré, în ziua în care a fost prezentată o expertiză realizată la cererea familiei acuzând jandarmeria franceză în cazul morţii tânărului de 24 de ani.

Această manifestaţie a avut loc în contextul celei organizate în SUA şi în alte ţări după moartea lui George Floyd, un american de culoare de 46 de ani asfixiat de un poliţist alb în SUA la 25 mai.

Conform autorităţilor, manifestaţia a fost interzisă din cauza stării de urgenţă sanitară din Franţa care nu permite nicio adunare publică de peste 10 persoane, deoarece ea "nu a făcut obiectul niciunei declaraţii prealabile".

În paralel, şapte persoane au fost reţinute şi zece poliţişti au fost răniţi uşor în circa 10 manifestaţii împotriva violenţelor poliţieneşti în alte oraşe din Franţa, potrivit unei surse din poliţie.

La 19 iulie 2016, Adama Traoré a murit într-o cazarmă a jandarmeriei la Persan, în regiunea pariziană, la aproape două ore după arestarea sa.

Assa Traoré, sora lui Adama Traoré, spune că, "din păcate, moartea lui George Floyd seamănă cu moartea fratelui meu mai mic".

Ea mai afirmă că ceea ce a stârnit indignare în SUA este acelaşi lucru cu ceea ce se întâmplă în Franţa. "În Franţa ea chiar mai rău. În SUA, poliţiştii au fost demişi, în timp ce în Franţa jandarmii au fost recompensaţi", a adăugat ea, citat de BFMTV.

Pentru ea, "justiţia franceză se teme de adevăr în cazul Adama Traoré", pentru că "reconstituirea cerută de mai mulţi ani nu a fost acceptată", aşa că "bineînţeles că nu se poate vorbi de anchetă în acest caz".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Probabil de Russia.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218