REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Franţa: Bărbatul baricadat într-un muzeu din sudul Franţei a fost arestat

Franţa: Bărbatul baricadat într-un muzeu din sudul Franţei a fost arestat

Replica API 24 octombrie 2019 | 00:00 271

Un bărbat baricadat miercuri timp de patru ore în muzeul arheologic din Saint-Raphaël, pe Riviera franceză, a fost arestat la puţin timp după ora 09.00 GMT, dar motivele sale rămân să fie stabilite, transmit AFP şi Reuters, citând surse din cadrul poliţiei.

Prefectura departamentală a confirmat arestarea bărbatului, care nu ar fi fost înarmat şi ar fi acţionat de unul singur.

Bărbatul a fost reţinut 'fără rezistenţă şi fără violenţă', în grădinile muzeului, de poliţişti de elită din Marsilia şi Nisa, a precizat subprefectul Eric de Wispelaere.

Suspectul a pătruns prin efracţie în muzeu la primele ore ale dimineţii, înainte de deschiderea pentru public. Motivele sale nu sunt cunoscute deocamdată, a mai indicat prefectura.

Surse din cadrul poliţiei au informat anterior despre o intervenţie în desfăşurare la muzeul arheologic din Saint-Raphaël, unde a fost declanşată o alertă de securitate după ce cel puţin o persoană se baricadase şi striga cuvinte de ameninţare.

Ameninţări în limba arabă, precum 'Muzeul va deveni un infern', puteau fi citite de asemenea pe zidurile clădirii.

Poliţia a refuzat totuşi să confirme oficial traducerea, precizând că inscripţiile găsite pe pereţi şi pe mobilier sunt în curs de a fi analizate de traducători.

Sursele mai precizau că persoana sau persoanele respective refuzau să se predea sau să comunice cu forţele de ordine ajunse la faţa locului, şi că era aşteptată intervenţia unei unităţi de elită a poliţiei.

Clasat ca monument istoric, acest muzeu arheologic situat în centrul localităţii Saint-Raphaël cuprinde un spaţiu de 800 m2 de expoziţie împreună cu biserica romană alăturată şi primeşte 20.000 de vizitatori pe an.

Timp de aproximativ patru ore, zona a fost încercuită în totalitate de forţele de intervenţie. Brigada de deminare trimisă la faţa locului nu a găsit niciun dispozitiv exploziv. Potrivit primarului din Saint-Raphaël, Frédéric Masquelier, 'câteva amfore datând din perioada romană au fost distruse'. Spre prânz, dispozitivul de poliţie a fost ridicat, orice risc fiind îndepărtat. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920