REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Franța, criticată în termeni duri de ONU: încalcă drepturile omului

Franța, criticată în termeni duri de ONU: încalcă drepturile omului

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:00 1094

Experţi ai Naţiunilor Unite (ONU) au cerut Administraţiei Emmanuel Macron să reevalueze proiectul de lege privind siguranţa generală, avertizând, în contextul acţiunilor de protest, că iniţiativa este "incompatibilă" cu drepturile omului şi cu angajamentele internaţionale, conform cotidianului Le Monde, informează Mediafax.

"Iniţiativa legislativă este incompatibilă cu dreptul internaţional şi cu drepturile omului. Printre numeroasele propuneri care ar putea limita drepturile omului se numără Articolul 22, care ar permite utilizarea dronelor de supraveghere în numele securităţii şi combaterii terorismului, permiţând o supraveghere extinsă în principal a manifestanţilor", afirmă cinci experţi ai Naţiunilor Unite, într-o scrisoare adresată Administraţiei de la Paris.

"Prevederile ar avea implicaţii grave pentru dreptul la viaţă privată, pentru libertatea de participare la adunări paşnice şi pentru libertatea de exprimare, generând probleme şi pentru că alte ţări s-ar inspira din această lege", subliniază experţii ONU, cerând Franţei să reevalueze complet compatibilitatea proiectului de lege privind siguranţa generală cu dreptul internaţional.

Centrala sindicală Confederaţia Generală a Muncii (CGT) a îndemnat celelalte sindicate din Franţa să organizeze sâmbătă proteste masive faţă de încălcarea drepturilor sociale şi a libertăţilor.

Zeci de mii de persoane au protestat la sfârşitul săptămânii trecute în mai multe oraşe din Franţa, denunţând proiectul de lege privind siguranţa publică, în oraşele Paris şi Lyon înregistrându-se incidente violente. Protestele faţă de acest proiect de lege intervin în contextul în care agenţi de poliţie sunt acuzaţi de comiterea unor acte de violenţă. Patru agenţi de poliţie au fost suspendaţi din funcţii şi sunt în detenţie preventivă după reclamaţii privind violenţe asupra unui producător de muzică de culoare, la Paris. O altă investigaţie vizează evacuarea în mod violent a unei tabere de imigranţi din Paris.

Proiectul de lege privind siguranţa publică prevede suplimentarea competenţelor autorităţilor şi limitarea filmării agenţilor forţelor de ordine. Difuzarea publică a imaginii cu un agent de poliţie sau jandarm în acţiune ar putea fi sancţionată cu un an de închisoare sau 45.000 de euro amendă, conform proiectului, contestat de zeci de asociaţii ale jurnaliştilor.

Proiectul de lege, iniţiat de Republica în Mişcare (LREM), formaţiunea înfiinţată de preşedintele Emmanuel Macron, a fost aprobat deja în primă lectură de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei. Pe fondul protestelor, premierul Jean Castex a propus înfiinţarea unei comisii independente care să analizeze prevederile proiectului, înainte de a fi dezbătut în Senat, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate organizatiile mondiale sunt conduse de comunistii lui george soros... oms, onu, nato, ce, etc... sunt conduse de oameni corupti, bolnavi la cap de marxism.
0
1
ungaria si polonia au dreptate cand se opun ideii de impartire a banilor pe criteriul justitiei, de fapt nu asta ii deranjeaza ci modul cum sunt stabilite acete criterii care urmaresc doar controlul tarilor din estul UE!!!
0
1
oare in franta mai exista francezi!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367