REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Franţa închide plaje şi parcuri, întrucât cetăţenii nu respectă îndeajuns consemnele împotriva coronavirusului

Franţa închide plaje şi parcuri, întrucât cetăţenii nu respectă îndeajuns consemnele împotriva coronavirusului

Replica API 20 martie 2020 | 00:00 817

Autorităţile franceze au decis joi să închidă toate plajele de la Marea Mediterană, precum şi din Bretania şi Gironde, avertizând că ar putea proceda la fel şi cu pădurile şi alte spaţii deschise din Paris dacă cetăţenii nu înţeleg că trebuie să se izoleze pentru a opri răspândirea coronavirusului, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi prefectul poliţiei, Didier Lallement, au adresat joi un apel imperativ cetăţenilor să-şi limiteze deplasările la strictul necesar, întrucât ''continuă unele comportamente inacceptabile'' în zone precum Champ de Mars, Esplanada Invalizilor sau pădurile Vincennes şi Boulogne, unde vin în continuare mulţi oameni.

După ce luni au fost închise toate parcurile şi grădinile capitalei franceze, Hidalgo şi Lallement le-au cerut parizienilor să dea dovadă de ''civism'' şi au avertizat că se vor efectua controale stricte şi va fi oprit accesul în locurile frecventate de multă lume.

La rândul lor, prefecţii tuturor regiunilor de pe faţada mediteraneană, inclusiv în insula Corsica, au decis închiderea plajelor, la fel procedându-se şi în provinciile Bretania şi Gironda, în aceasta din urmă primăria din Bordeaux interzicând în plus şi circulaţie pietonală pe podul vechi peste râul Garona.

Franţa a instituit reguli de izolare extrem de stricte pentru a împiedica extinderea epidemiei de coronavirus care până miercuri a infectat în această ţară 9.134 de persoane, dintre care 264 au murit. Astfel, deplasările sunt permise numai pentru cumpărături, mers la farmacie, vizite medicale, motive familiale imperioase sau pentru a face sport, încălcarea acestor reguli fiind sancţionată pe loc cu o amendă de 135 de euro şi au fost deja aplicate 4.095 de sancţiuni de acest fel.

Acela care nu respectă aceste reguli este un ''imbecil'' şi ''o ameninţare pentru el însuşi'', a afirmat ministrul de interne Christophe Castaner.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine face.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367