REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Franţa: Sute de imigranţi fără documente au ocupat Panthéon-ul

Franţa: Sute de imigranţi fără documente au ocupat Panthéon-ul

Replica API 15 iulie 2019 | 00:00 581

Mai multe sute de imigranţi fără documente au ocupat vineri monumentul parizian Panteon, necropolă a personalităţilor Franţei, pentru a cere rezolvarea situaţiei lor şi o întâlnire cu premierul Edouard Philippe, potrivit unor surse concordante citate de AFP.

Contactată de AFP, o membră al 'La Chapelle Debout', colectiv de ajutorare a imigranţilor, prezentă în interior, a spus că 700 de imigranţi şi susţinători au intrat în cursul după-amiezii în acest edificiu impozant din inima Parisului.

"Ne-am săturat de zecile de CRS (poliţiştii însărcinaţi cu menţinerea şi restabilirea ordinii - n.r.), cu casca în mână", a explicat ea. "Atmosfera este bună. Au fost multe luări de cuvânt despre rasism, despre revendicările noastre", a adăugat ea, precizând că "turiştii au fost evacuaţi".

Într-o înregistrare video transmisă pe Twitter se văd mai multe sute de persoane sub cupola Panthéon-ului scandând 'Vestele negre! Vestele negre!', numele unui colectiv de imigranţi care trăiesc în adăposturi sau pe stradă în regiunea pariziană.

Într-un comunicat, ei se prezintă ca persoane "fără documente, fără voce, fără chip pentru Republica Franceză" şi cer "documente şi adăpost pentru toţi".

"Nu mai vrem să fim nevoiţi să negociem cu Ministerul de Interne şi cu prefecturile sale. Vrem să vorbim cu premierul Edouard Philippe, acum!", au scris ei.

"Mulţi oameni trăiesc fără drepturi de mai mulţi ani. Desfăşurăm această acţiune de ocupare pentru a-i cere premierului o reglementare excepţională. Nu există reglementare excepţională de când a ajuns Mitterand la putere (în 1981). A venit momentul să existe una", a explicat pentru AFP Laurent, membru al colectivului Droits Devant! ('Drepturi înainte de toate'), prezent în afara clădirii.

"Panthéon-ul este un semn al marilor oameni. Există în interiorul său simboluri ale luptei împotriva sclaviei. Ne luptăm împotriva sclaviei mileniului trei", a explicat el.

Colectivul 'Vestele negre' desfăşoară cu regularitate acţiuni incisive în sprijinul imigranţilor fără documente. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In curand vor ocupa toata Franta.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920