REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Fratele de cruce al lui Caratană, Liviu Ghiorţu, arestat în 2 dosare diferite

Fratele de cruce al lui Caratană, Liviu Ghiorţu, arestat în 2 dosare diferite

Replica API 27 iunie 2012 | 00:00 374

Pentru şpagă electorală şi lipsire de libertate

Pentru şpagă electorală şi lipsire de libertate

Cei 3 indivizi de la Mihail Kogălniceanu, Liviu Ghiorţu, Daniel Bîrcu şi Ştefan Laurenţiu Caracostea, au fost trimişi în judecată, luni, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită electorală. Primul termen va fi pe 31 iulie. De remarcat că din toţi 3, numai Liviu Ghiorţu "încălzeşte" pereţii celulei de judecată, ceilalţi doi, Bîrcu şi Caracostea, fiind cercetaţi în stare de libertate, având însă interdicţie de a părăsi localitatea.

Dosarul acestora a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa, aceeaşi instanţă unde se judecă şi celălalt dosar în care Liviu Ghiorţu a fost trimis în judecată împreună cu fraţii Mişu şi Mihăiţă Caratană, dar şi cu Daniel Bîrcu, fiind acuzaţi de lipsire de libertate. Vizavi de acest dosar, ultimul termen de judecată a avut loc tot luni, 25 iunie, când judecătorii instanţei de fond au admis cererea de revocare a măsurii eliberării condiţionate dispusă faţă de Ghiorţu. Astfel, magistraţii au dispus emiterea de urgenţă a mandatului de arestare faţă de Ghiorţu, pentru următoarele 60 de zile. Practic, individul "mustăcios" din anturajul fraţilor Caratană este, actualmente, arestat în 2 dosare diferite, unul pentru lipsire de libertate şi unul pentru şpagă electorală. Potrivit poliţiştilor Secţiei 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, Liviu Ghiorţu va avea, în curând, companie, întrucât oamenii legii le-au pregătit nişte surprize.

Inculpaţii liberi, martorii arestaţi

La Tribunalul Constanţa s-a judecat, ieri, şi recursul formulat de cei 6 martori mincinoşi, deveniţi inculpaţi, care au încercat să-i ajute pe cei trei care au dat şpagă electorală. Astfel, fraţii Constantin Dănuţ Macar şi Ion Gheorghe Macar, împreună cu Loredana Moraru, Ioan Barbu, Marius Petcu şi Marin Buzică, au atacat hotărârea prin care au fost arestaţi preventiv. Numai că Tribunalul le-au respins recursurile ca nefondate, spre deziluzia lor. Situaţia celor 6 este, într-o oarecare măsură, puţin comică, dat fiind că 2 dintre cei 3 pe care au vrut să-i ajute, Bîrcu şi Caracostea, au scăpat de arest, iar ei sunt încarceraţi. După cum menţionam într-un alt material, Ştefan Laurenţiu Caracostea este fiul consilierului local Gheorghe Caracostea.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369