REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fratele lui Tucan vrea să construiască şi el un hotel în Mamaia, pe un teren care a fost al lui Borcea

Fratele lui Tucan vrea să construiască şi el un hotel în Mamaia, pe un teren care a fost al lui Borcea

Replica API 23 mai 2020 | 01:07 9167

Este sub sechestru!

Este sub sechestru!

Societatea Global Building Investiment SA, firmă controlată de Valentin Emanuel Tucan, fratele lui Jean Paul Tucan, refuză să pună în executare sentința penală pronunțată de Curtea Supremă în februarie 2019 în dosarul Retrocedărilor. Tucan vrea să construiască în Mamaia un hotel cu 8 etaje, însă nu poate demara procedurile de construire, întrucât terenul pe care ar urma să fie amenajată clădirea este sub sechestru. Terenul a fost deținut de Cristian Borcea, în baza unei dispoziții emise de Radu Mazăre.

Curtea Supremă a dispus, în decizia de condamnare a lui Radu Mazăre și a celorlalți inculpați din dosarul Retrocedărilor, instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor dobândite de Cristian Borcea, respectiv asupra cotei de 12,37% din: terenul intravilan, în suprafață de 871,77 mp, situat în Mamaia central careul D1, lot 3 cu o valoare estimată de 6.470 euro, terenul intravilan, în suprafață de 862,06 mp, situat în Mamaia central careul D1, lot 4 cu o valoare estimată de 6.398 euro. Societatea Global Building Investiment SA, firmă deținută de Valentin Emanuel Tucan, solicită radierea mențiunii nr.2837/01.03.2019 din Cartea Funciară prin care s-a notat sentința penală în baza căreia s-a dispus menținerea sechestrului asigurator instituit asupra celor două terenurilor din Mamaia, în suprafață totală de 1734 mp., precum și ridicarea sechestrului instituit. Imobilele sunt situate, mai exact, vizavi de hotel Iaki, pe malul lacului Siutghiol.

Hotel cu 8 etaje!

Tucan vrea să construiască în zonă proiectul un imobil P+6-8E cu funcția de apartamente de vacanță cu parcare la parter și construire piscină. Societatea Global Building Investiment SA a invocat faptul că executarea a fost îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare.

Cum a obținut Tucan terenul din Mamaia!

Terenul deținut din 2017 de societatea lui Tucan a aparținut lui Cristi Borcea, inculpat în dosar, dobândit în urma retrocedărilor ilegale și a făcut parte din averea moșierului Movilă. Prin decizia ÎCCJ, instanța a dispus ca terenurile dobândite din infracțiunile comise în cazul ce privește averea Jules Movilă, la săvârșirea cărora învinuitul Giurgiucanu Georgică a participat în calitate de autor, complice și instigator, deținute în coproprietate cu învinuiții Cristian Borcea și Camboianu Mihai , cu mama învinuitului Emil Dragoș Săvulescu și SC Rezident Com SA, firmă deținută de Valentin Gheorghe Ionescu. Inițial, contestația la executare a fost depusă la Curtea de Apel București, însă magistrații de aici au declinat cauza în favoarea judecătorilor constănțeni. Dosarul se află, în prezent, pe rolul Judecătoriei Constanța, cu termen pe 30 iunie.

Reamintim că, potrivit procurorilor, prin faptele săvârşite, inculpații, în frunte cu Radu Mazăre, care a fost condamnat la 9 ani cu executare, ar fi produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro – prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Precizăm că Valentin Emanuel Tucan a fost sau încă este înscris în PNL. În mandatul lui Nicolae Matei, în 2012, Tucan a vrut să fie consilier local la Năvodari, însă nu a fost validat.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mazare, Fagadau , PSD ! JOS CU EI ! Toatalumea este nemultumit dar cu totii asteptam o minune. De ce nu spune nimeni cum isi incaseaza Fagadau spagile prin in6termediul familei? Oameni buni, stiu ca nu de asta va arde, dar.... Aveti idee ce cheltuieli are familia lui lunar? Nu pot fi justificate si cand spun asta ma refer doar la bluze , camasi , pantofi.... Si astea sunt chestii marunte. Trecem la rude , si mai rau... Oare au cutiile cu chitante ? Scuze, am vrut sa scriu sacii....
4
0
construti baieti, sa aveti ce demola, odata cu noua conducere la primarie.Aceste terenuri trebuie recuperate de primarie mai devreme sau mai tarziu.Clar dupa disparitia infractorilor fagadau,babu si lacheii..
6
2
Bau, nu mai dezinformati lumea. Debunde sa aiba lesinatul ala bani? El lucreaza la Global si este un fel de administrator. Auzi la ei, hotel cu 8 etaje, pai ala deabia si-a luat o casa pein Mamai sat dupa ce l-a dat unchisu afara. Tucan e unchisu, nu fracsu. Asa ca verificati informatiile macar din doua surse si apoi debitati prostii.
5
2
Nu vrem niciun bloc si niciun hotel in Mamaia sau Constanta. Toate vor fi construite pe spatii verzi.
5
1
BAH TURCANE CE NU INTELEGI, TERENUL ALA A FOST CIORDIT DE BORCEA SI MAZARE...CIORDIT, PRADUIT, MANGLIT SI TOATE CELE. TE DUCI FRUMOS LA DL.BORCEA II CERI BANII INAPOI. SUCCES
10
1
Inca o revolutie si PSD desfiintat.Fagadau,pleaca la tine acasa !
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218