REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Frăţia hoţilor: planuri de evadare din arestul Poliţiei Constanţa, cu o maşină furată

Frăţia hoţilor: planuri de evadare din arestul Poliţiei Constanţa, cu o maşină furată

Replica API 10 iulie 2014 | 00:00 377

Campioni la infracţiuni şi la "cascadorii" demne de filme cu proşti

Campioni la infracţiuni şi la "cascadorii" demne de filme cu proşti

Oamenii legii din Peştera şi Medgidia şi-au unit forţele în derularea unei anchete. Mai mulţi indivizi, cunoscuţi cu antecedente penale, unul având atins recordul la conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, pe când altul are interdicţie în Spania din pricina furturilor, au spart o maşină din care au furat un card bancar, după care au încercat să scoată bani de pe el. Au fost identificaţi şi arestaţi, iar prietenul lor s-a supărat atât de tare, încât a furat o maşină pentru a se duce să-şi scoată amicii din puşcărie. "Ori îi scot, ori mă duc lângă ei!", şi-a spus "devotatul". Se pare că a avut parte de cea de-a doua variantă.

Un furt înregistrat cu autor necunoscut a dus la o anchetă de proporţii, din care au ieşit la iveală amănunte halucinante. "Imboldul" a avut loc în noaptea de 16 spre 17 iunie a.c., când mai multe persoane ar fi sustras din interiorul unui autovehicul, din Medgidia, un radio cd, boxe audio şi un portofel. După mai multe cercetări, au fost identificaţi 4 tineri, cu vârste între 18 şi 25 de ani, toţi din localitatea Peştera, "capul" fiind Alin Călin, de 22 de ani, care a şi fost arestat, în timp ce ceilalţi trei sunt cercetaţi în stare de libertate. Însă, Alin Călin are nu mai puţin de 6 dosare penale de conducere a unui autovehicul fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind şi condamnat cu suspendare la finele anului 2013. Pe lâmgă el, în atenţia oamenilor legii a intrat şi Ionuţ Marian Lupu cât şi Vasilică Zavate, dar soarta lor a fost ceva mai blândă, cel puţin deocamdată, ei fiind cercetaţi în libertate. Şi spuneam asta pentru că, spre exemplu, Ionuţ Marian Lupu are antecedente penale, el având interdicţie în Spania din pricina furturilor pe care le-a dat. În plus, aceştia, cu Alin Călin, sunt suspecţi într-un caz de fraudă bancară. Mai exact, după ce au furat bunurile din autoturismul din Medgidia, între care un portofel, au început să scotocească în acesta dând peste un card bancar. Nu au stat pe gânduri şi, la scurt timp, au mers la un bancomat din Peştera şi au încercat să scoată bani. Numai că, proprietarul deja anulase cardul, iar în momentul în care indivizii tot forţau nota să se aleagă cu bani, reprezentanţii băncii din Bucureşti au fost sesizaţi despre acest lucru. Astfel au fost puşi în temă poliţiştii, care au analizat şi imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zona bancomatului din Peştera. Însă, ancheta continuă, urmând să se ia măsurile legale şi în cazul celorlalţi inclupaţi.

Prietenul "rămas de căruţă" a furat o maşină

Între timp, văzând că un amic de-al lui a fost deja arestat, iar ceilalţi urmează, rând pe rând, Ionuţ Prodan, din Deleni, dar care stă la o bunică în Peştera, parte din gaşca de bătut maidanul, a spus că nu mai poate rezista şi, ori îşi salvează amicii din arest, ori se duce lângă ei. Dat fiind faptul că a ales să recurgă la o infracţiune, se pare că a avut parte de cea de-a doua variantă. Acesta, în noaptea de 2 spre 3 iulie, a dat o tură prin localitatea Peştera şi a pus ochii pe un autoturism cu numere de Bulgaria, un Ford, pe care l-a furat şi a plecat la drum, cu destinaţia Constanţa, pentru a ajunge la arestul IPJ, acolo unde se afla Alin Călin. Cum să-l scoată de acolo? Nici el nu ştia, urma să găsească o idee pe drum o idee privind evadarea. Cert este că nu avea permis şi a fost oprit de poliţiştii din Medgidia, pe DJ 222. Dacă prima oară judecătorii l-au lăsat în arest la domiciliu, acum el este împăcat: se află în arest, pentru 30 de zile, lângă Alin Călin. În scurt timp, există posibilitatea ca gaşca să se reunească, dar după gratii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218