REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

FRAȚII care l-au EXECUTAT silit pe Gică POPESCU, la MÂNA arh. ȘEF Dan LEU

FRAȚII care l-au EXECUTAT silit pe Gică POPESCU, la MÂNA arh. ȘEF Dan LEU

Replica API 18 mai 2021 | 00:08 4735

Gemenii care l-au executat silit pe Gică Popescu, în urmă cu câțiva ani, în urma unor tranzacții cu un teren, vor să construiască un imobil în stațiunea Mamaia, într-o zonă de protecție a monumentelor istorice. Terenul pe care intenționează să edifice clădirea se află între Palatul Regal și Cazinoul Mamaia și, mai mult, în imediata vecinătate există și o stație de pompare. PUD-ul elaborat de Lascăr și Nicolae Veniamin s-a aflat în atenția urbaniștilor, care, se pare, nu au îmbrățișat ideea derulării proiectului în zonă.

Lascăr și Nicolae Veniamin au inițiat un PUD care urmărește să detalieze modul de amplasare pe parcelă a construcției, indicând retragerile laterale și posterioare și față de aliniament, stabilirea accesurilor carosabile și pietonale, numărul și amplasarea locurilor de parcare, etc. PUD-ul s-a aflat vineri, 14 mai, în atenția Comisiei Tehnice de Urbanism. Observațiile trasate de membrii comisiei Tehnice de Urbanism vor ajunge la arhitectul șef, Dan Leu.

”Parcela de teren este un spațiu verde construibil în momentul de fața. Se află între Palatul Regal și Cazino Mamaia, iar în aceste zone se instituie o limită de protecție față de aceste monumente. Mai mult de atât, în imediata vecinătate este o stație de pompare. Pe lângă aceste argumente ce țin de legalitate, mai intervine și estetica acelei clădiri. Din bulevard se vor vedea două calcane. Rămâne de văzut ce vor decide membrii comisiei tehnice și mai apoi consilierii locali.Astăzi, vor trimite observațiile arhitectului și avizele”, ne-a declarat consilierul local Cătălin Iacob.

Frații Veniamin l-au executat pe Gică Popescu

Lascăr și Nicolae Veniamin sunt aceiași care, în urmă cu câțiva ani, l-au executat silit pe Gică Popescu, prin firma sa Romita Imobiliare Invest, ce activa în domeniul imobiliar. A fost înființată, în aprilie 2008, de către Popescu, deținător a 75% din părțile sociale, și de italianul Pietro Chiodi, care controla 25%. Un an mai târziu, în 2009, participația lui Popescu a scăzut la 50%, restul părților sociale revenindu-le, în cote egale, lui Pietro Chiodi și Cristian Chivu, prin firma Na.Gi.Ma. Investments. În 2012, doi frați gemeni emigrați la Paris, Lascăr și Nicolae Veniamin, au cerut executarea silită a Romita Imobiliare Invest pentru recuperarea unui debit restant, creat cu ocazia vânzării unor terenuri.

Lascăr Veniamin, sursa foto: agir

În contul acestei datorii, în septembrie 2012, a fost scos la vânzare, prin licitație publică, un teren de 50 de hectare pe care Romita Imobiliare Invest îl deținea în comuna Tărtășești (Dâmbovița). Prețul de la care a pornit licitația: 397.000 de euro.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar trebui sa se interzica sa se mai construiasca in Mamaia!!!! E suficient!! te sufoci acolo!
3
0
Correct ce zici, dar Ana a lui Manole sa fie maica-ta !
0
2
Germenilor le doresc sa aibe soarta lui Manole, ce contruiesc ziua sa fie demolat de autoritati noaptea. In Mamaia ar trebui sa fie interzise constructiile noi de orice fel. Ajunge cate sunt.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367