REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FRAUDE la BAC: Iată cui i-a desfăcut ISJ contractul de muncă

FRAUDE la BAC: Iată cui i-a desfăcut ISJ contractul de muncă

Replica API 30 octombrie 2013 | 00:00 163

În urma scandalurilor izbucnite cu privire la fraudarea examenului de Bacalaureat 2013, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa nu a întârziat să ia măsuri. Este vorba despre centrele de examen Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari, Colegiul Economic Mangalia şi Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanţa, acolo unde camerele de supraveghere au surprins şi alte acţiuni decât cele obişnuite dat fiind faptul că era vorba de un examen. Mai exact, cadrele didactice au luat bani de la candidaţi, pentru a le facilita un rezultat favorabil.

În urma faptelor prezentate în raport şi în funcţie de gravitatea acestora, Consiliul de administraţie al ISJ a decis să scadă din salariu cadrelor didactice, dar să le desfacă şi contractele de muncă. Prin urmare, începând cu data de 25 octombrie 2013 se aplică sancţiunea diminuării salariului de bază pe o durată de 6 luni, cu 10%, Marinei Florea, de la Şcoala Gimnazială Albeşti, profesor asistent la proba de limba şi literatura română din data de 26 august 2013, în centrul de examen numărul 341 de la Colegiul Economic Mangalia. În aceeaşi situaţie este şi Mateciuc Ionela, de la Şcoala Gimnazială numărul 1 Mangalia, profesor asistent la proba de limba şi literatura română din data de 26 august, tot la Colegiul Economic Mangalia. În plus, începând cu 25 octombrie anul curent, se aplică sancţiunea desfacerii disciplinare a contractului de muncă în ceea ce o priveşte pe Şerbănescu Elena, de la Grădiniţia Norocel, profesor asistent la proba de matematică din data de 28 august, în centrul de examen numărul 1052 de la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari, care este şi pensionară. Este vorba şi despre Lefter Gabriela, de la Şcoala Gimnazială numărul 5 şi Şcoala Gimnazială numărul 24 Constanţa, profesor asistent la proba de limba şi literatura română din 26 august, în centrul de examen numărul 487 de la Liceul Tehnologic Dimitire Leonida din Constanţa. Următoarea pe listă este Ţuţuianu Maria, de la Grădiniţa Roboţel din Constanţa, profesor asistent la proba de limba şi literatura română din 26 august, în centrul de examen numărul 487 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, dar şi Dobrică Maria, de la Liceul Tehnologic Cogealac, structura Grădiniţa cu orar normal Tariverde, profesor asistent la proba de matematică din data de 28 august, în centrul de examen numărul 487 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanţa. În ceea ce o priveşte pe Rusu Teodora, profesor asistent la proba de matematică, din data de 28 august, în centrul de examen numărul 1052 de la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari, cercetarea s-a suspendat pe perioada concediului de maternitate, până la revenirea în activitate. Alexandru Ioan, pensionar, profesor asistent la proba de matematică din 28 august, în centrul de examen numărul 487 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, i s-a refuzat depunerea dosarului pentru obţinerea unui post n învăţământul preuniversitar. Reamintim că a doua sesiune de bacalaureat, desfăşurată la Constanţa, a fost încununată cu scandaluri, fiind vorba de fraudarea examenului. A fost vorba de bani băgaţi în pachete cu şerveţele, împărţirea unor foi cu subiectele deja rezolvate candidaţilor, totul fiind suprins de camerele de supraveghere. Cadrele didactice, dar şi elevii, au ajuns în atenţia procurorilor DNA, fiind acum judecaţi.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218