REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fregata „Regina Maria”, aplicație navală în Marea Neagră

Fregata „Regina Maria”, aplicație navală în Marea Neagră

Replica API 5 martie 2015 | 09:07 286

Forțele Navale Române se alătură exercițiului militar Standing Maritime Group – 2 (SNMG - 2), prin participarea fregatei „Regina Maria” și care va avea la bord un elicopter Puma Naval.

SNMG – 2 presupune exerciţii comune, pe mare, cu nave militare din Bulgaria şi Turcia, precum şi cu alte nave şi aeronave militare româneşti, iar participarea fregatei românești la acţiunile grupării navale SNMG-2 din Marea Neagră reprezintă contribuţia României la pachetul de forţe puse la dispoziţia NATO şi are ca scop întărirea încrederii şi dezvoltarea interoperabilităţii între aliaţi. Potrivit Statului Major al Forțelor Navale Române, gruparea NATO SNMG-2 este una dintre cele patru grupări navale multinaţionale ale Alianţei, fiind o forţă maritimă integrată, permanentă, gata de acţiune în timp de pace sau în situaţii de criză. SNMG-2 va demara din 15 martie a.c., este comandată de către Contraamiralul Brad Williamson (SUA) şi este formată din crucişătorul american USS Vicksburg (CG 69), nava comandant a grupării, fregata canadiană HMCS Fredericton (FFH 337), fregata turcească TCG Turgutreis (F 241), fregata italiană ITS Aliseo (F 574), fregata românească Regina Maria (F 222) şi nava auxiliară germană FGS Spessart (A 1442).

Misiunea SNMG-2 în Marea Neagră a fost planificată din anul 2014 şi face parte din Planul cu principalele activităţi ale Forţelor Navale Române, având ca obiective menţinerea ridicată a nivelului de instrucţie al marinarilor militari români şi asigurarea încrederii între naţiunile aliate în regiune. SNMG – 2 este organizată în poziție de reacție imediată Forței maritime și, până la 1 ianuarie 2005, a fost cunoscută ca Forța Navală Permanentă Marea Mediterană (SNFM). SNMG2 desfășoară un program continuu de formare operațională, iar componența este asigurată de către națiunile NATO, contribuind prin rotație. Națiunile care contribuie în mod normal la grup sunt Germania, Grecia, Italia, Olanda, Spania, Turcia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Alte națiuni membre NATO au contribuit ocazional.

Totodată, Forțele Navale Române anunță că va participa la cea de-a VII-a ediţie a Salonului Nautic Internaţional Bucureşti, care va avea loc perioada 4 - 8 martie, la ROMAERO Băneasa, unde marinarii militari vor prezenta publicului vehiculul subacvatic telecomandat pentru aplicaţii civile, machete de nave, un stand cu ofertele educaţionale ale învăţământului de marină, o expoziţie de lucrări de matelotaj şi un ansamblu marinăresc pentru pavoazare. De asemenea, Centrul de Scafandri va prezenta oferta pentru cursurile de scafandri şi o expoziţie de materiale şi echipamente de scufundare.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367