REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

FRF a sezizat FIFA după ce Rus a fost trimis la echipa a doua de Fehervar FC în urma convocării la naţională

FRF a sezizat FIFA după ce Rus a fost trimis la echipa a doua de Fehervar FC în urma convocării la naţională

Replica API 28 august 2019 | 00:00 279

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, că a sesizat FIFA şi UEFA cu privire la situaţia jucătorului român Adrian Rus, trimis să se antreneze la echipa a doua de clubul maghiar Mol Fehervar FC după ce a fost convocat la echipa naţională a României pentru meciurile cu Spania şi Malta din preliminariile EURO 2020.

"Federaţia Română de Fotbal apără şi respectă drepturile şi interesele fotbaliştilor români, astfel că a luat la cunoştinţă cu mâhnire de situaţia sensibilă în care se află Adrian Rus, internaţional român U21 participant la Campionatul European 2019 şi convocat recent la echipa naţională de seniori, legitimat la clubul Mol Fehervar FC. Încă sperăm să fie o coincidenţă trimiterea lui Adrian Rus la echipa secundă a clubului imediat după primirea faxului preliminar de convocare la prima reprezentativă a României pentru partidele cu Spania şi Malta din preliminariile Euro 2020 şi după ce jucătorul şi-a manifestat clar dorinţa de a îmbrăca tricoul României. În acest context, Federaţia Română de Fotbal a informat FIFA şi UEFA cu privire la situaţia în care se află Adrian Rus, solicitând evaluarea acesteia şi adoptarea măsurilor ce se impun", se menţionează în comunicatul FRF.

De asemenea, prin intermediul Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, conducerea federaţiei a solicitat sindicatului FIFPRO sprijinul pentru toate demersurile către sindicatul maghiar şi Asociaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti, astfel încât evoluţia jucătorului şi drepturile sale să fie apărate.

"Ar fi nedrept ca jucătorului să i se încalce dreptul la performanţa sportivă pentru opţiunea lui de a reprezenta România. Această opţiune este protejată, iar orice presiune psihică şi orice tratament injust şi discriminatoriu ne determină totdeauna să apărăm drepturile şi interesele jucătorului. Mai mult decât atât, o astfel de acţiune din partea clubului ar încălca principiile FIFA şi UEFA cu privire la interzicerea oricărui comportament discriminatoriu ce are drept scop sau efect defavorizarea sau supunerea la un tratament injust ori degradant a unei persoane în cadrul relaţiilor dintre jucători şi cluburile unde îşi desfăşoară activitatea. Federaţia Română de Fotbal va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei şi va întreprinde toate acţiunile în sprijinul lui Adrian Rus", mai precizează federaţia pe site-ul citat.

La 16 august, selecţionerul Cosmin Contra a trimis convocările de principiu pentru 24 de jucători care evoluează la cluburi din afara ţării în perspectiva jocurilor cu Spania şi Malta, din preliminariile EURO 2020, printre selecţionaţi aflându-se şi Adrian Rus.

În vârstă de 23 de ani, fundaşul Adrian Rus are dublă cetăţenie, română şi maghiară. El a fost format la Olimpia Satu Mare, club din oraşul său natal, iar în 2015 s-a transferat în Ungaria, unde a evoluat pentru formaţiile Fehergyarmat SC, Balmazujvaros FC, Puskas Akademia FC şi din luna iulie a acestui an la Mol Fehervar FC. El a jucat la seniori doar un singur sezon în România, la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, între iulie 2018 şi iulie 2019.

Echipa naţională a României va întâlni Spania, la 5 septembrie, de ora 21:45, pe Arena Naţională (Bucureşti) şi Malta, în 8 septembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul ''Ilie Oană'' (Ploieşti) în preliminariile EURO 2020.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369