REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

FRF dă de pământ cu suedezii: „Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba”

FRF dă de pământ cu suedezii: „Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba”

Replica API 15 noiembrie 2019 | 01:17 362

În urma acuzațiilor de rasism aduse de către suedezi la adresa suporterilor români, Federația Română de Fotbal a ținut să le transmită un răspuns dur viitorilor noștri adversari din preliminariile EURO 2020.

CONTEXT: Înaintea acestei confruntări, membrii staff-ului echipei naționale de fotbal a Suediei au pus accent pe faptul că românii au avut la unele partide un comportament rasist vizavi de oaspeți și au cerut pază suplimentară la hotel și la stadion. „E al naibii de bine când se oprește jocul. În mod normal nu înjur, dar o fac când aud de rasism”, a anunțat selecționerul Suediei, Janne Andersson, convins că vor exista incidente la meciul contra tricolorilor.

Reprezentanții Federației Române de Fotbal au reacționat printr-o scrisoare deschisă postată pe pagina oficială de Facebook a primei reprezentative.

Aceștia au ținut să le transmită suedezilor că vor fi „respectați, dar nu și iubiți”, vineri, pe Arena Națională, și nu au ratat ocazia de a taxa și atitudinea Ambasadei Suediei în România în postările de pe facebook.

”Dragi vikingi suedezi,

Astăzi ajungeți în România, așa că vă urăm bun venit! Mâine însă, va fi o cu totul altă zi.

Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligați să învingă, așa că ne-am învelit în decență, ne antrenăm și strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginați că decența înseamnă cap plecat!

Am înghițit trufia că „va fi amuzant să veniți la București și să câștigați”. Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de „rasismul de la București”.

Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni!

Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals. După meci, în loc să fie mulțumiți că au scos un punct deși era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovați în 30.000 de copii. Și i-au jignit.

Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba:

• Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului

• Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veți fi iubiți

• Ne-ați eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor!

• Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici.

• Nu declarăm că vom câștiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI.

Și cât de ROMÂNI suntem, veți vedea pe Arena Națională. Cu 50.000 în tribune și cu milioane în țara asta care vă primește senin. Și cu alte milioane răspândiți în lume.

Poate nu suntem suficient de mulți. Dar suntem TOȚI. O ECHIPĂ CÂT O ȚARĂ.

P.S. Pentru traducerea în suedeză vă ajută băieții de la comunicare din Ambasada de aici. Că oricum și-au pus „son” și „sen” la capătul numelui de-atâta dragoste de fiorduri. Cum era cu „s-a terminat prietenia”? Băieți, meciul începe mâine și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele...”.

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT

15 NOIEMBRIE:

România - Suedia

Spania - Malta

Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

Spania - România

Suedia - Insulele Feroe

Malta - Norvegia

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragi Vikingi asa zisi degenerati bravo. Romanii cei puternici au luat-o in bot. La vorbe sunteti buni. Ti ai draq de cacati la koor secaturi si koorve.
3
3
muia am luat-o noi !!! Cu cacat !!! De la degeneratii astia cu neveste sugatoare !!!
5
0
... zici ca esti in Maroc ! Centrul e plin de arabi si africani imigranti, care stau cu curu in sus si se roaga la Alah ! Iar suedezele , bete , o sug la greu ! Asta-i Suedia de azi !
6
2
pe teren au dat doua boabe ... adica au cam dat cu noi de pamant. Astept noua replica a federatiei. Poate inca mai au gura plina de pamant.
8
0
Suedezii sunt o rasa degenerata, pe cale a fi coplesiti in propria tara de alogeni.
2
5
asta este inainte de meci dupa ?
11
1
A uitat sa le zica ca sunt niste dezaxati poponari
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920