REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Friedman: România, unul dintre locurile unde americanii pot investi. Guvernul să se dea la o parte puţin

Friedman: România, unul dintre locurile unde americanii pot investi. Guvernul să se dea la o parte puţin

Replica API 20 aprilie 2016 | 00:00 193

Americanii caută locuri în care să investească, România fiind unul dintre ele, dar Guvernul trebuie să se dea la o parte puţin, a declarat, marţi, George Friedman, fondator şi preşedinte al Geopolitical Futures, într-o conferinţă de specialitate.

'Tot ce ştiu este că trebuie creat un sistem bancar care să servească nevoile firmelor mici. Mărimea companiei nu determină apetitul său pentru servicii. (...) America este plină de bani care merg din China, Japonia până în Orientul mijlociu. Dobânzile noastre sunt mici nu numai datorită Rezervei federale, ci şi pentru că excesul de bani ridică piaţa de capital, din nou. Banii ăia vin de afară. Americanii caută locuri unde să investească. România este unul dintre acele locuri. În momentul în care, acum, emisfera de est se destramă şi SUA are mari rezerve de bani, trebuie create oportunităţi, nu vorbesc despre crearea de noi programe guvernamentale, dar Guvernul (român - n. r.) trebuie să se dea la o parte puţin', a spus Friedman.

În opinia acestuia, marea slăbiciune a României este că are prea mult petrol.

'Marea slăbiciune a României este că are prea mult petrol, prea mult gaz natural. Este tendinţa naturală a României să se concentreze în exportul acestor lucruri, folosindu-le. (...) În unele moduri, energia, mineralele au ajutat România şi în alte moduri au ţinut-o captivă. Sunteţi acum în circumstanţele în care trebuie să vă menţineţi operaţiunile cu mineralele, dar este absolut necesar să le suplimentaţi cu alte lucruri. Trăiţi în Uniunea Europeană care eşuează, adică face reguli pe care nimeni nu le urmează. Au făcut o regulă că toţi trebuie să aibă deficite nu mai mari de atât. Franţa a spus 'nu'. Au spus că toate datoriile trebuie să fie plătite în euro, iar Ungaria a spus 'nu, în forinţi'. Ce vedeţi aici este un eşec al Uniunii Europene. Instituţiile europene nu vor dispărea niciodată, vor rămâne pentru totdeauna, dar abilitatea de a face decizii s-a evaporat. S-a evaporat, pentru că sunt prea multe Europe', a afirmat George Friedman.

Sursa: ECONOMICA.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218