REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Frig şi ninsori în următoarele zile

Frig şi ninsori în următoarele zile

Replica API 1 decembrie 2014 | 21:02 105

Vremea rămâne rece în această săptămână, anunţă meteorologii. Luni, cerul rămâne mai mult noros şi temporar cad precipitaţii tot mai abundente. Marţi vremea va fi tot închisă şi rece, dar începând de miercuri şi joi mercurul din termometre începe uşor să crească.

Luni va fi foarte frig în regiunile extracarpatice, dar în restul teritoriului vor fi temperaturi normale pentru prima zi de decembrie. Aşadar, la scara întregii ţări, vorbim despre temperaturi la amiază ce pornesc de la numai - 4 grade în sudul ţării, în timp ce în vest se ating izolat 7 grade pozitive. În sudul şi în centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, pe arii extinse vor predomina ninsorile, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi local 10...15 cm. Şi în Moldova va ninge, în timp ce în Banat şi Crişana încă predomină ploile. În regiunile sudice şi centrale încă se menţin condiţiile de producere a poleiului. Şi vântul se intensifică serios, vitezele depăşesc la rafală 50...60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului suflă tare, cu peste 80 km/h. În aceste regiuni, temporar, zăpada va fi viscolită.

Marţi rămâne vreme închisă şi rece, mai ales în regiunile extracarpatice. Precipitaţiile sunt în continuare prezente, mai ales ninsori în Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova, regiuni în care se depune strat nou de zăpadă, dar şi precipitatii mixte în Dobrogea, Maramureş şi sudul Banatului, în timp ce în restul ţării predomină ploile. Nu vor lipsi nici depunerile de polei, iar vântul va fi în continuare alert, cu rafale de peste 50...60 km/h în sudul şi centrul ţării, iar la munte şi în sudul Banatului suflă tare, cu peste 80 km/h. Prin urmare, local şi temporar, zăpada va fi viscolită. La amiază nu vor fi mai mult de -4...-3 grade în Moldova şi 7 doar pe litoral.

Miercuri temperaturile mai cresc puţin, maximele zilei pornesc de la -2...-1 grad în Moldova, dar ating 9 grade în Maramureş şi Dealurile de Vest, iar în nord-vestul si centrul ţării apare şi soarele printre nori. În celelalte regiuni încă sunt înnorari persistente şi precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte şi pe alocuri în Moldova, predominant ploi în Banat şi Crişana şi mişte în Oltenia şi local in Muntenia şi Dobrogea. Izolat încă se depune polei, ceaţă dimineţii îşi face şi ea apariţia, iar vântul suflă în continuare alert în sud-vestul şi sudul ţării, ca şi pe crestele montane.

Joi, vremea rămâne mohorâtă în regiunile extracarpatice, unde va fi în continuare uşor mai rece decât ar trebui pentru început de decembrie, însă în vest, nord-vest şi centru se mai strecoară câteva raze de soare printre nori şi temperaturile se apropie de cele potrivite datei din calendar. Prin urmare, la amiază vor fi valori între -1 şi 10 grade la scara întregii ţări. În zori se va lăsa ceaţă pe ici pe colo, iar peste zi încă sunt precipitaţii, mai ales ploi slabe ce favorizează depuneri de polei local în sud-vestul şi sudul teritoriului şi izolat în rest. În zonele de munte, pe alocuri încă mai ninge slab. Vântul devine mai liniştit şi doar în sudul Banatului şi pe litoral mai are uşoare intensificări.

Conform meteorologilor, în zilele următoare încălzirea continuă, temperaturile devin cele normale pentru prima decadă din decembrie, iar probabilitatea pentru precipitaţii mixte creşte spre sfârşitul săptămânii. În zonele joase, ceaţa devine tot mai prezentă, mai ales pe timpul nopţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218