REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fripturiştii din Guvern: măcelar din Vâlcea, paraşutat consilier la Transporturi

Fripturiştii din Guvern: măcelar din Vâlcea, paraşutat consilier la Transporturi

Replica API 27 ianuarie 2014 | 00:00 1224

Calificarea care-l face atât de competent e şef de raion la Real

Calificarea care-l face atât de competent e şef de raion la Real

Un nou an, aceleaşi vechi practici: bugetul de stat va avea de plătit încă doi consilieri, paraşutaţi la Ministerul Transporturilor pe baza unor performanţe profesionale complet necunoscute sau de-a dreptul bizare. Unul din ei este consilier pe probleme economice la Primăria Sectorului 2, celălalt mândru şef de raion la Real, patron de măcelării, dar şi partener de afaceri cu un important om de afaceri şi sponsor PNL, partidul care deţine portofoliul Transporturilor. Elena Trifan, din comuna ilfoveană Periş, este de câţiva ani consilier la Direcţia Economică a Primăriei Sectorului 2 Bucureşti, iar din decembrie 2013 proaspăt consilier la Direcţia Generală Economică şi Administrativă în cadrul Ministerului Transporturilor. Tot în decembrie 2013 avea să fie paraşutat la Transporturi, pe funcţia de consilier personal (nu se specifică a cui) şi olteanul Petre Florian Dinu. Tânărul de 26 de ani vine să consilieze cu înţelepciune capetele luminate din Ministerul Transporturilor fix din funcţia de şef raion într-un hipermarket Real.

Nu doar ştiinţa de a alinia artistic rolele de hârtie igienică în rafturile de la Real l-au recomandat pe junele Dinu pentru un post de consilier personal în Ministerul Transporturilor. Tânărul din Râmnicu Vâlcea este patron de firme specializate în prelucrarea cărnii şi comercializarea produselor din carne, cu alte cuvinte măcelar. Şi încă unul profesionist, din moment ce şi-a luat în 2009 licenţa cu o lucrare bazată pe experienţa petrecută la un important jucător pe piaţa de profil, cu titlul "Fundamentarea politicii de produs şi de distribuţie la SC Diana SRL Râmnicu Vâlcea", la Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului, la ASE Bucureşti. Nimic în neregulă până aici, orice specialist în domeniul său este binevenit într-un sistem care promovează mai degrabă amatorismul. Nici chiar afacerile personale, de asemenea în industria cărnii, nu sunt de blamat. Rămâne doar nelămurirea de înţeles a celor care se întreabă ce pot avea în comun muşchiuleţul file şi Transporturile. Petre Florian Dinu este unic asociat în GDIF Grup SRL, din satul vâlcean Priporu, specializată în producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne, firmă înfiinţată în decembrie 2011 de către tatăl său, Gheorghe Dinu, de 51 de ani. Tot în industria cărnii activează şi EGF Grup Exim SRL, de asemenea din localitatea Priporu, din care Petre Florian Dinu s-a retras în ianuarie 2013, în favoarea tatălui său, Gheorghe Dinu. EGF Grup Exim SRL a fost înfiinţată în august 2009 de proaspătul consilier de la Ministerul Transporturilor şi controversatul afacerist vâlcean Eugen Scarlat. Interesantă asociere şi, până la noi date, singura menită să explice ascensiunea lui Dinu de la şefia unui raion Real la Ministerul Transporturilor. Potrivit presei oltene, liberalul Eugen Scarlat este unul din apropiaţii primarului din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, arestat în aprilie 2013 după ce a fost prins în flagrant luând o şpagă de 50.000 de euro. Ulterior, rechizitoriul procurorilor DNA confirma relaţiile foarte apropiate dintre Scarlat şi primarul şpăgar, care îl recomanda pe afacerist drept consilierul său şi-l trimitea să trucheze licitaţii în numele său. În vârstă de 51 de ani, Scarlat este fost director general pe la Distrigaz Sud, ISCIR Bucureşti şi al Complexului Expoziţional Seaca, din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, proprietarul mai multor firme care au beneficiat de-a lungul timpului de contracte cu statul.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614