REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
26.9° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Fritz: Am să combat în instanţă toată bizareria menită să mi se lipească o etichetă de pătat politic

Fritz: Am să combat în instanţă toată bizareria menită să mi se lipească o etichetă de pătat politic

Deria ISLEAM 10 iulie 2024 | 10:16 363

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate, a declarat miercuri că va ataca în instanţă decizia ANI.

Fritz: Am sa combat in instanta toata bizareria menita sa mi se lipeasca o eticheta de patat politic

''Mi-au făcut şi mie un dosărel. Agenţia Naţională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situaţie de conflict de interese administrativ şi propune să mi se înceteze mandatul. Bineînţeles că tot demersul este absurd şi complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanţă toată bizareria menită să mi se lipească şi mie o etichetă de pătat politic'', a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a venit cu explicaţii legate de cazul său.

''E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani - doar că nu am participat, nu a fost beneficiar şi nu mi-a împrumutat mie bani. Un arhitect a elaborat documentaţia tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentaţie semnată de fostul primar în noul Consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentaţia, fără să fie schimbată o virgula, în CL. Arhitectul, care nu este beneficiarul PUZ-ului cum susţine ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau nevotarea lui, este şi consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu şi care au fost restituiţi în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (aşa se finanţează campaniile electorale în România)'', a arătat edilul Timişoarei.

El a precizat că o să atace raportul ANI în instanţă.

''Asta este povestea pe scurt. O să auziţi multe atacuri în următoarele zile. O să atac la rândul meu raportul ANI în instanţă şi nu am niciun dubiu că voi primi dreptate. O să-mi apăr onoarea şi integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine. Mulţumesc că îmi sunteţi alături'', a transmis Dominic Fritz.

Agenţia Naţională de Integritate susţine că primarul Timişoarei, Dominic Fritz, s-a aflat în conflict de interese în urmă cu patru ani, după ce ar fi luat în campania electorală un împrumut de la o persoană, iar ulterior a întocmit un act administrativ în folosul firmei reprezentate de aceasta.

"Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentate de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din OUG nr. 57/2019", a informat miercuri ANI, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510