REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, urmărit de DNA: şi-a anunţat un coleg că urma să fie prins în flagrant

Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, urmărit de DNA: şi-a anunţat un coleg că urma să fie prins în flagrant

Replica API 14 martie 2014 | 00:00 401

Suspectat alături de alţi 3 colegi

Suspectat alături de alţi 3 colegi

Fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, Ciprian Fronea, este urmărit penal de către DNA. El este acuzat de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea infractorului. În aceeaşi situaţie mai sunt şi alţi angajaţi ai Gărzii Financiare. Mai exact, aceştia şi-ar fi informat un coleg, tot din cadrul Gărzii Financiare, cu privire la organizarea unui flagrant, el fiind cercetat pentru infracţiuni de corupţie.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: Sorin Florea, comisar general al Gărzii Financiare, Ciprian Mihail Fronea, comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa, Mădălina Buduleanu şi Eduard Cristian Tomescu, comisari în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, la data comiterii faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de: folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea infractorului. În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul lunii iulie 2012, un comisar din cadrul Gărzii Financiare - structura centrală, la momentul respectiv, faţă de care se efectuau cercetări, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, a fost înştiinţat asupra iminenţei realizării unui moment operativ. Informaţiile care nu erau destinate publicităţii - existenţa dosarului DNA şi momentul realizării operaţiunii de prindere în flagrant, au fost transmise acestuia de către colegii săi din Garda Financiară, respectiv suspecţii Sorin Florea, Ciprian Mihail Fronea, Buduleanu Mădălina şi Eduard Cristian Tomescu. Sus-numiţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. "Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au spus procurorii DNA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614